Mijn actie:

Fietsen voor WARCHILD

Stand actie: € 397,17 Doneer!

=========
Dit jaar rijd ik de Gaul! TeamUp Tour, help jij mee een zo groot mogelijk bedrag in te zamelen?

Voor mij is fietsen de ultieme vorm van vrijheid en dat zet ik graag in voor kinderen voor wie vrijheid niet vanzelfsprekend is. War Child organiseert in Nederland het TeamUp programma, waarmee gevluchte kinderen door sport, spel en beweging geholpen worden zich sociaal-emotioneel te ontwikkelen. Ze worden geholpen om weer vertrouwen in zichzelf, in anderen en in de toekomst te krijgen en ze leren om te gaan met hun angst, verdriet en boosheid.

Momenteel draait het programma op dertig opvanglocaties verspreid over het land. Vorig jaar is ook een pilot gestart om de TeamUp-methodiek in te zetten op scholen met gevluchte kinderen. Het uiteindelijke doel is om zoveel mogelijk gevluchte kinderen – in welke opvang dan ook – deze mogelijkheid te geven. Maar daarvoor zijn nog wel extra financiële steun en goede begeleiders nodig.

In het weekend van 15 en 16 juni fiets ik 200 km en de andere dag 100km, een drielandentour vanuit ons centrale punt ‘De Proloog’ in Amerongen.

Help jij de oorlogskinderen van nu weer vrijheid te laten voelen? Geef dan aan mijn actie!

Project TeamUp
Het gezamenlijke project (samen met Unicef en Save the Children) ‘TeamUp’ biedt gevluchte kinderen recreatieve activiteiten zoals sport, spel en dans. Alle activiteiten hebben een dieperliggend doel en vinden plaats op vaste tijdstippen in de week.

Hierdoor hebben kinderen houvast en kunnen ze altijd naar iets uitkijken. Ze leren om vrienden te maken en om volwassenen te vertrouwen. Ze kunnen zich ontspannen, hun nare ervaringen een plek geven en weer even kind zijn. Noodzakelijk om zich weer veilig te voelen.

Wielervereniging Gaul!
Gaul! is een club Nederlandse wielrenners die fietsen voor War Child. Fanatieke en eigenzinnige fietsers in de mooie zwart-gele outfits die hun sportieve inspanningen ten dienste stellen van een betere wereld, in ons geval via War Child. De vereniging is vernoemd naar de Luxemburger Charly Gaul, De Engel van het Gebergte, die in 1958 de Tour de France won.
=========

Deelnemer van deze actie

Een deelnemer volgen? Klik op de profielfoto!

Sponsor!

Huidige stand 2020: € 397,17

Steun War Child

One Response to “Fietsen voor WARCHILD”

  1. Joost schreef:

    Een goed doel is het halve werk. Fantastisch, dat je dit doet Paul!

Geef een reactie