• Mijn actie:

    Haal de oorlog uit een kind om de hoek

Stand actie: € 804,45 Doneer!
Floris van Overveld - 12 mei 2017 tot 14 mei 2017 - Ter Apel, Nederland

Team up met mij en help War Child de oorlog uit kinderen te halen die naar de veiligheid van ons land zijn gevlucht. Want oorlog hoort niet in het hoofd of hart van een kind te zitten. Nergens ter wereld.

Kinderen van juf Kiet

Zo ook niet in de kinderen van juf Kiet, geportretteerd in de gelijknamige documentaire, die diepe indruk op me heeft gemaakt. Bij een van de jongetjes dacht ik eerst ‘wat een raar kind’, toen ‘wat een vervelend kind’ totdat ik besefte dat het kind zijn uit hem was gebombardeerd. Letterlijk. Die kinderen zijn nu in het veilige Nederland, maar in hun dromen is het nog oorlog en slaan de bommen nog in.

Wat is TeamUp?

War Child, Unicef en Save the Children hebben onder het motto ‘TeamUp’ de krachten gebundeld om oorlogskinderen te helpen hun trauma’s te verwerken. Oorlogskinderen die uit kapotgeschoten landen naar Nederland zijn gevlucht.

Samen met andere renners van mijn club Gaul! bundel ik de krachten om geld in te zamelen voor dit project. Dat doen wij door van 12-14 mei 3 dagen lang 200km per dag door Nederland te fietsen langs allerlei plekken waar War Child het TeamUp project uitvoert. In 3 dagen 600km van Zuid Limburg via Amerongen naar Ter Apel en dan Amsterdam.

Wij leveren het zweet en de zadelpijn. Lever jij de financiële steun?

Help ons de oorlog uit de kinderen te halen die huis en haard hebben verlaten en naar ons land zijn gevlucht. Doneer je bijdrage via de knop rechtsonder. Ieder beetje is welkom!

Deelnemer van deze actie

Een deelnemer volgen? Klik op de profielfoto!

Sponsor!

Huidige stand 2018: € 804,45

Steun War Child

Geef een reactie