• Mijn actie:

    TEAM UP TOUR 2019

Stand actie: € 342,50 Doneer!

Beste familie, vrienden en bekenden,

Zoals jullie weten ben ik een groot wielerliefhebber. Als ik zelf op de fiets stap geniet ik van de vrijheid, het landschap, de snelheid en de sfeer. Sinds vorig jaar rijd ik bij wielerclub Gaul!

Gaul! is een club Nederlandse wielrenners die ‘fietsen voor War Child’. Een groep fanatieke en eigenzinnige fietsers in mooie zwart-gele outfits die door hun sportieve prestaties een steentje bijdragen aan een betere wereld, in ons geval via War Child. Dat doen we door een groot deel van de contributie af te dragen aan War Child en door het organiseren van sponsorevenementen.

War Child is een organisatie die kinderen helpt bij de verwerking van oorlogstrauma’s. Het werk wordt gedaan in oorlogsgebieden, maar ook in Nederland, onder gevluchte kinderen.

Zo organiseert War Child in Nederland het ‘TeamUp’ programma, waarbinnen gevluchte kinderen door sport, spel en beweging geholpen worden zich sociaal-emotioneel te ontwikkelen. Ze worden geholpen weer vertrouwen te krijgen in zichzelf, in anderen en in de toekomst en leren omgaan met hun angst, verdriet en boosheid.

Momenteel draait dit het TeamUp programma op dertig locaties in Nederland. Vorig jaar is er een pilot gestart om de TeamUp-methodiek ook in te zetten op scholen waar gevluchte kinderen les krijgen. Het uiteindelijke doel is zoveel mogelijk gevluchte kinderen – in welke opvang dan ook – het TemUp programma aan te kunnen bieden. Maar daarvoor zijn extra financiën en goede begeleiders nodig.

In het weekend van 15 en 16 juni fiets ik samen met 13 andere ‘Gaulisten’ 2 x 200 km. Een TeamUp-drielandentour vanuit ons centrale punt ‘De Proloog’ in Amerongen. Op zaterdag op en neer naar België, een dag later op en neer naar Duitsland. Via mijn deelname aan de TeamUP Tour hoop ik giften in te zamelen voor War Child.

Wil jij War Child steunen in hun missie? Doneer dan een gift via de ‘doneer-knop’.

Mede namens War Child hartelijk dank!

Marnix van der Scheer

 

Deelnemer van deze actie

Een deelnemer volgen? Klik op de profielfoto!

Sponsor!

Huidige stand 2020: € 342,50

Steun War Child

Geef een reactie