• 16.022 euro voor War Child

Op de ledenvergadering van 5 februari 2017 heeft Gaul! een cheque van € 16.022 mogen uitreiken aan Kitty Bosman van War Child.

Dat is de opbrengst van alle acties van leden, een gedeelte van de contributie en de kledingverkoop in 2016. De opbrengst is iets minder dan voorgaande jaren, maar competitief als we zijn, zijn er al grote ambities om van 2017 weer een mooi fondsenwervend jaar te maken.

Drie Gouden Stuurlinten

Een informele traditie is de uitreiking van het Gouden Stuurlint aan de beste fondswervende actie. Dit jaar geen gouden stuurlint, maar mooie stuurdoppen. En niet per se aandacht voor de beste, maar voor drie bijzondere en inspirerende acties.

Jasper de Waard constateerde dat hij een paar jaar niets voor War Child had gedaan en besloot per gereden fietskilometer 25ct aan War Child te doneren. Met meer dan 4000km in 2016 werd dat een prachtdonatie.

Bob Mesman organiseert clinics voor beginnende wielrenners, veelal vrouwen, en vraagt een bijdrage voor War Child. Daarmee heeft hij niet alleen veel geld opgehaald, maar hij heeft ook nog eens een groep talentvolle en enthousiaste dames als leden voor Gaul! geworven! Inmiddels bekend als het Gaul Ladies cycling team.

Bier en koers (kijken!) zijn een mooie combinatie. Bart Looman zorgt er al jaren voor dat opbrengst van de Ronde van Vlaanderen live (samen kijken op groot scherm) in de Utrechtste Ekko naar Gaul! gaat. Succesvolle fondsenwerving waar voor geen fietsinspanningen nodig zijn. Gewoon veel koersliefhebbers die een goede middag hebben en daar mee bijdragen aan War Child.

Inspirerend! Zeker, dat dacht het bestuur ook. Vandaar het Gouden Stuurlint voor al deze acties. Laat het je stimuleren om ook iets moois op touw te zetten.