• 2019 clubkampioenschap verslag

    Gaul jaarafsluiting 2019 en clubkampioenschap verslag

door mark

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het wegseizoen zit er op, de dagen worden langer en in de avond fietsen is alleen goed mogelijk met lampjes. Voor die tijd was het feest, dit keer voor de tweede keer in Groningen. Er waren drie activiteiten. Clubkoers, toertocht en borrel en eten bij wielercafe Spaak.

De toertocht.

De koers had veel inschrijvingen (22) maar ook de toertocht was een mooie groep van 6 die het Groninger platteland hebben verkend. Beetje wind maar geen hoogtemeters.
(route volgt)

De Koers

Er stonden een hoop gesoigneerde mannen en vrouwen aan de start voor een uur en 3 ronden. Het begin van de koers leek Ello (“the terminator”) meteen solo de koers willen maken. Meer dan 20 seconden kreeg hij niet. Toen hij gezelschap kreeg van Bas S. moest het peloton toch aan de bak. Deze twee snelle mannen moet je niet laten gaan. Op een gesloten wielerbaan van 1,6 kilometer is een groot gat niet zomaar dicht te rijden. Sebastiaan leek ook nog aan te sluiten maar na paar ronden was het pak weer compleet.

De beslissende slag?

Na de volgende versnelling leek de beslissende slag, het peloton brak ook door de wind in 3 a 4 stukken. De dames bleven tussen de snelle heren rijden maar het ging tegen de 50 per uur.  Bel voor de games voor de laatste ronde. Van de dames bleek Lottie de snelste. Krista, de winnaar van vorig jaar, 2e. Bij de mannen nog drie ronden. Het plan van Ello was om vooral Sjors B stuk te rijden want die was een betere sprinter. Dat is hem gelukt. De bel voor de mannen voor de laatste ronde naar 1 uur 15 minuten koers. De kopgroep (zonder Sjors) ging voor de sprint. Met een halve fietslengte, [1] Ello, [2] Sebastiaan en [3] Mark K.

Rugnummers

Bas Seldenrijk 144
Erik Huisman 136
Ewold de Maar 142
Gerben Tieben 137
Henk van der Laan 151
Jorrit Jongbloed 156
Jur 138
Krista Droog 139
Lottie Gort 148
Mark Keijsers 147
Peter Smale 155
Richard Bastiaans 141
Rik Mulder 150
Robert Woudstra 152
Sander Koenen 159
Sebastiaan vd Meer 140
Sjors Beukeboom 134
Sythe Veenje 143
Wouter Smrkovsky 146
Peter Ten Hoor 135
Ello van Gelderen 145

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Borrel, kleding passen, wielerverhalen en eten bij spaak

 

Na de koers poetsen en verhalen uitwisselen. Een hele mooie dag en voor 15 september “kort kort”. Schitterend fietsweer.
Uiteraard ook een wielerquiz in teams maar de kennis van het wielrennen is hoog. Er waren drie teams met 16/21 goed.