• Gaul! Teamfiets

Bijzondere vereniging, bijzondere fiets!

De leden van Gaul! combineren hun wielerpassie met hun betrokkenheid bij kinderen die het slachtoffer geworden zijn van het oorlogsgeweld. Daarom rijden zij voor War Child. Deze betrokkenheid zien we ook terug in de Gaul! teambike. Het frame van deze fiets is ontwikkeld en gemaakt door de framebouwers van San Patrignano in de Italiaanse Dolomieten.

Gaul! Team Bike

Gaul! Team Bike

San Patrignano is allereerst een community in Italië die jonge verslaafden – ongeacht ras, religie of sociale achtergrond – helpt om weer vaste voet aan de grond te krijgen in de maatschappij. Dat doet zij voornamelijk door mensen een vak te leren. Dit gebeurt overigens geheel gratis en onafhankelijk van (rijks)subsidies. Op deze manier zijn sinds 1978 al meer dan 18.000 verslaafden succesvol gere-integreerd in de maatschappij door scholing, onderdak en beroepsvaardigheden aan te bieden.

Het leuke is dat uit één van de beroepen die onderwezen worden een heuse fietsfabrikant is ontstaan. Aanvankelijk werden er alleen voor externe fietsfabrikanten frames en onderdelen geproduceerd, onder andere voor Fondriest, Cinelli, Carrera en Pegoretti. Sinds 1999 brengt men ook fietsen onder eigen naam op de markt. De productie van de frames gebeurt onder leiding van Gianni Pegoretti.

Meer info over San Patrignano op www.sanpatrignano.org.