• Gaul! Cyclo’s

 

Quote van een deelnemer aan de La Roche cyclo:

“Een weekendje met Gaul! Cyclo’s in de Belgische Ardennen was, naast mijn persoonlijke sportieve prestatie, een fantastisch georganiseerd en gezellig weekend met bidon verzorging onderweg en een BBQ na afloop. Ik voelde me net een prof-wielrenner!”

Introductie Gaul! Cyclo’s

Al sinds de oprichting van wielervereniging Gaul! is Gaul! Cyclo’s (inter)nationaal actief. Enkele enthousiaste Gaul! leden stellen ieder jaar een kalender samenstellen van zowel enkel- als meerdaagse, nationale en internationale cyclo’s en wielerwedstrijden waar ieder individueel Gaul! lid aan mee kan doen, ongeacht je niveau!

Zo zijn er de afgelopen jaren al honderden zwart-gele Gaul! outfits aan de start (en finish!) verschenen van wedstrijden in Nederland, Belgie, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, Italie en natuurlijk ons tweede thuisland Luxemburg.

Wat bieden we je als deelnemer aan een Gaul! cyclo:

 • een sportief weekend waarbij zowel het sportieve als sociale karakter centraal staan.
 • overnachting(en) in een bed & breakfast, hotel of vakantiehuisje (afhankelijk van de beschikbaarheid dicht bij de start van de cyclo).
 • ontbijt en diner in geval van een meerdaagse event. Dit kan zowel in een hotel, restaurant of zelf georganiseerd zijn. In dat laatste geval vragen we je mee te helpen.
 • Waar mogelijk regelen we onze eigen bevoorrading voor onderweg tijdens de cyclo wedstrijd. Neem dus extra bidonnen mee en (sport)voeding!  Lijkt het je leuk om eens bidonnen aan te geven of ken je iemand die dit wil doen? mail cycloteam@gaul.nl 

Wat vragen we van je als deelnemer:

 • je schrijft je zelf in voor de cyclo wedstrijd op de webpagina van de cyclo organisatie.
 • je doet via de webshop een aanbetaling waarmee je je aanmelding voor de cyclo bevestigt.
 • Gaul! fietst voor Warchild, dus naast deelname aan de cyclo wordt een actie om de kas van Warchild te spekken zeer gewaardeerd. Gaul! kan je hierbij helpen.
 • Natuurlijk rijden we ook tijdens de dagen om de cyclo heen in Gaul! kleding om onze verbondenheid met Warchild en elkaar te tonen. Met het dragen van Gaul! kleding lever je al een bijdrage aan Warchild en bovendien is het gewoon het mooiste pak!
 • je hebt je fiets materiaal op orde en zorgt zelf voor (sport)voeding en reservemateriaal voor op de fiets.
 • Je hebt begrip voor het feit dat de leden die Gaul! Cyclo’s organiseren geen professioneel reisbureau runnen maar ook een gezin en een drukke baan hebben.
 • je steekt je handen uit de mouwen op het moment er gekookt en opgeruimd moet worden.

Let op: Deelname aan cyclo’s is op eigen risico en noch de individuele leden die Gaul! Cyclo’s organiseren, noch wielervereniging Gaul! aansprakelijk gesteld kunnen worden voor schade. Zorg dus zelf voor de juiste verzekeringen etc.

Veel gestelde vragen:

V: Is Gaul! cyclo’s iets voor mij?
A: Gaul! Cyclo’s is er voor ieder lid van Gaul!. De cyclo’s die we selecteren zijn er vaak in zowel een lange als een korte afstand. Daarnaast fietst iedereen de cyclo in zijn/haar eigen tempo. Beslis voorafgaand aan het inschrijven wel goed of je de cyclo afstand kan volbrengen.

V: Kan ik een bijdrage leveren aan Gaul! Cyclo’s?
A: Graag!! Omdat het team dat Gaul! Cyclo’s organiseert volledig uit vrijwilligers bestaat, zijn we altijd op zoek naar leden die mee willen helpen in de organisatie van de cyclo weekenden. Een bijdrage kan bijvoorbeeld zijn: het doen van boodschappen of bidonnen aangeven. Toon je interesse via cycloteam@gaul.nl.

V: Ik wil mij aanmelden voor een Gaul! Cyclo’s evenement
A: Selecteer je gewenste cyclo(‘s) uit het programma en bevestig je deelname door middel van het voldoen van de aanbetaling in de Gaul! webshop. Let op: je moet je zelf nog inschrijven voor de cyclo zelf, hiervoor ontvang je een email met een link naar de inschrijfpagina van de cyclo.

V: Ik wil mij afmelden voor een Gaul! Cyclo’s evenement
A: We zien je niet graag afmelden natuurlijk maar het kan altijd gebeuren. Afmelden voor een cyclo kan alleen kosteloos tot uiterlijk het moment waarop de accommodatie is vastgelegd. Dit verschilt per cyclo.. Daarna is het alleen mogelijk om je inschrijving over te dragen door een ander Gaul! lid te enthousiasmeren om jouw plaats in te nemen. We hebben tenslotte al kosten moeten maken voor accommodatie.

V: Ik heb geen vervoer naar de cyclo
A: Geen probleem, zodra we de lijst van deelnemers compleet hebben sturen we contactgegevens rond om onderling vervoer af te stemmen en te carpoolen. Wie weet wat voor moois hier uit kan ontstaan!

V: Mijn vraag staat hier niet tussen, ik heb een goed idee, ik wil graag meehelpen
A: Email naar cycloteam@gaul.nl en we beantwoorden je zo snel mogelijk. Ook de Gaul! Facebook pagina is een bron van informatie en kan een snelle reactie opleveren.