Ik geef de bidon aan….Ellen Gerrits

Een nieuwe rubriek waarin we kennis maken met een Gaulist. In deze eerste editie valt de eer te beurt aan Ellen Gerrits, zo vaak als mogelijk aanwezig op de trainingen in en rondom het Haagse.

Wat is je naam en sinds wanneer ben je lid van Gaul! ?
Mijn naam is Ellen Gerrits en ik ben nu bijna 3 jaar lid van Gaul!

Met welke Gaul! groep/groepen train je mee?
Fietsen doe ik voornamelijk met de ladies van de groep vrouwenwielrennen uit de regio Haaglanden. Een groot deel van deze dames is lid van Gaul!. De afgelopen 8 weken was onze groep flink uitgebreid. Wekelijks stonden we op woensdagavond (veelal bij regenachtig koud weer) met maar liefst 35-45 vrouwen op de wielerbaan van de Spartaan in Rijswijk om daar training te krijgen van Gaulist Bob. Een mooi en zeer succesvol initiatief van de Gaul! dames uit de regio Haaglanden. In januari gaan we weer voor 8 weken van start.

Wat is je favoriete discipline (weg, mtb, cyclocross, gravel, tijdrit etc) en waarom?
Ik beschouw mezelf als een “simpele” sporter. Hard rechtuit met zo nu en dan een bocht, lekker ploeteren tegen de wind in en lekker moe worden. Kortom: geef mij maar asfalt. Ik heb wel eens een poging gedaan in de modder, maar daar ben ik echt niet voor gemaakt, dat is me te technisch en daar moet ik teveel bij nadenken.

Welke fietsen heb je, en wat is je favoriete fiets?
Waarschijnlijk niet helemaal het antwoord waar op gedoeld wordt, maar ik heb mijn Cube carbon racefiets en een lekkere solide stadsfiets met kinderzitje achterop en kratje aan de voorkant. Laten we de Cube dan toch maar als mijn favoriet beschouwen 😉

Wat is je mooiste dag op de fiets ooit?
Dat was denk ik toch wel mijn meest heroïsche dagje in het zadel tijdens het in de roeiwereld beruchte rondje IJsselmeer. Deze werd lange tijd georganiseerd door een studentenroeivereniging uit Amsterdam en stond open voor wielerploegen bestaande uit (oud-)roeiers. De rit bestond uit: in peloton “infietsen” naar de Afsluitdijk, een individuele tijdrit over de Afsluitdijk, een tweetal ploegentijdritten van resp. Zurich naar Urk en van Urk naar Almere om vandaar “uit te fietsen” naar Amsterdam. Onze ploeg bestaande uit 4 dames (we konden er niet nog 2 extra vinden) hadden nog nooit een tijdrit gereden, dus een geoliede machine waren we alles behalve. Desalniettemin was het een mooie ervaring en een mooie lange dag op de fiets (280 km).

Welk Gaul! evenement of Warchild evenement spreekt je het meeste aan en waarom?
De Team UP! Al vanaf de eerste keer neem ik me voor om mee te doen, maar nog steeds is het er niet van gekomen. In 2020 wellicht? Ik vond het vooral de eerste twee jaar mooi te zien hoe letterlijk van AZC naar AZC werd gefietst. Mooier dan dit kunnen onze twee werelden niet samen komen denk ik.

Wat zijn je doelen voor de komende periode en aan welk (Gaul!) evenement zou je ooit nog eens deel willen nemen?
Meer fietsen dan vorig jaar….. De zaterdagen worden vaak gevuld langs het hockeyveld en de schaatsbaan om te kijken bij mijn dochters. Op de zondagen moeten we de tijd op de fiets onderling verdelen (mijn vriend fietst bij de Spartaan). Kortom: het schiet er te vaak bij in. Het toewerken naar een doel werkt goed voor mij. Dus laten we zeggen: de Team UP! in 2020 en 1 of 2 ploegentijdritten met de Gaul! ladies uit de regio Haaglanden. Wellicht lukt het zelfs wel weer een dames Gaul!-ploeg op te stellen bij het NCK in 2020. Want dat was 2 jaar geleden toch ook wel een erg mooie ervaring.

Aan wie geef je de bidon door?
Ik ben eigenlijk wel benieuwd wat de dames in de regio Groningen zoal ondernemen. Om die reden geef ik de bidon door aan: Els Boersma