• Doe mee met de TeamUp tour 2018 4-6 mei

Van 4 t/m 6 mei 2018 fietsen wij voor het programma TeamUp van War Child.
Voor de deelnemers van de eerste editie was het een onvergetelijke ervaring, met een geweldige opbrengst voor TeamUp. Schrijf je nu in om deze heroïsche en ook buitengewoon leuke tocht mee te rijden.

De TeamUp tour

3 dagetappes van ca 200km door Nederland, met dit keer het thema ‘bevrijding’ als rode draad, met als leidraad het TeamUp programma dat Warchild in verschillende AZC’s draait.

Van Amsterdam naar Amerongen, van Amerongen naar Assen, en van Assen terug naar Amsterdam (start en finish bij War Child).
Het preciese programma is nog in de maak. We proberen om in Amerongen iets te doen rond het herdenkingsmoment om 20.00. En in Assen zijn we prime time welkom op het grote Bevrijdingsfestival, om onze tocht voor War Child en TeamUp onder de aandacht te brengen.

Enthousiaste vrijwilligers ondersteunen ons fysiek en mentaal en rijden met volgauto’s met ons mee. Een goede duurconditie voor ritten van 200km en adequaat materiaal mag je zelf verzorgen 😉
Overnachtingen zijn in hallen/tenten dus met luchtbed en slaapzak.

De eerste TeamUp Tour in 2017 was onvergetelijk en heeft diepe indruk op de deelnemers gemaakt. Dat gaan we in 2018 herhalen! Wees er bij!

Deelname en fondsenwerven

Je schrijft je in door een betaling te doen van 70 euro (deelnamekosten). Daarvoor krijg je drie onvergetelijke dagen terug.
En omdat we met de TeamUp tour een mooie bijdrage voor het werk van War Child bijeen willen fietsen, verwachten we ook dat je minimaal 250 euro werft. De ervaring leert dat enkele mailtjes naar je netwerk genoeg zijn. Maar je kunt natuurlijk veel meer doen! We komen nog met tips en ideeën.

De actie belooft een succes te worden! De uitzending van de Ronde van Vlaanderen in de Utrechtse EKKO staat in het teken van de TeamUp tour, inclusief een veiling, in Amerongen kunnen we weer terecht in de Proloog, en in Assen is ‘onze’  Geert Kamps bezig om onze actie op een goede manier op het podium van het Bevrijdingsfestival te krijgen.

Voor vragen kun je terecht bij Anky of Bart

Over TeamUp

War Child zet zich in voor een beter leven van honderdduizenden oorlogskinderen. War Child helpt kinderen met het verwerken van hun ingrijpende ervaringen, het weer contact durven maken met andere mensen en het opbouwen van zelfvertrouwen.

Dat doen zij ver weg, maar óók dicht bij huis.

War Child, Save the Children en UNICEF Nederland zien dat gevluchte kinderen grote behoefte hebben aan structuur, stabiliteit, veiligheid en ontspanning. Zodat ze weer kind kunnen zijn. Door jarenlange ervaring en wereldwijde expertise weten zij hoe belangrijk het is om juist deze kinderen vroegtijdig en gedegen te begeleiden. Gezamenlijk worden recreatieve sport-, spel- en dansactiviteiten aan kinderen tussen de 6 en 18 jaar in Nederlandse opvangcentra aangeboden. De activiteiten worden gegeven door een vast team, op vaste tijdstippen in de week en volgens een vaste structuur. De kinderen hebben daardoor houvast en altijd iets om naar uit te kijken. Zo kunnen ze even hun nare ervaringen vergeten. Ze leren om vrienden te maken en andere kinderen en volwassenen te vertrouwen.

De website van War Child vertelt, kort en krachtig wat TeamUP is en wat War Child met uw steun kan betekenen voor kinderen die getraumatiseerd zijn door oorlog.