• Met Evert in gedachten de TeamUp tour begeleiden

Frank van Ravensberg is 4, 5 en 6 mei een van de begeleiders van de TeamUp Tour. Een tocht die voor hem in het teken staat van zijn broer Evert die eind vorig jaar tijdens een trainingstocht van Gaul verongelukte. “Voor mij is het een manier om met hem en zijn vrienden verbonden te zijn.”

Nee, voor zelf meefietsen is het te vroeg, vertelt Frank. “Ik heb het lidmaatschap van Evert overgenomen. Maar ik denk dat ik het enige Gaul-lid ben zonder de racefiets. Bovendien heb ik door het overlijden van mijn broer te veel aan mijn hoofd om te trainen. En drie dagen 600 kilometer fietsen doe je niet zomaar. Ik zal de Gaullisten volgend jaar eerst eens tijdens een gewone trainingsrit proberen bij te houden.”

Frank: “Voor mijn broer waren de afstanden die voor de sponsortocht kinderspel. In 2016 reed hij nog Bordeaux-Parijs. Dat was 622 kilometer. Die afstand legde hij niet in drie dagen, maar in 28 uur af. De TeamUp Tour had hij ook wel in ruim etmaal willen afleggen, denk ik zo.”

Frank kiest dit jaar voor de rol van verzorger. “Wat nu telt is dat ik erbij ben. Fietsen en Gaul betekende veel voor Evert. Voor mij is het dus een manier om met hem en zijn vrienden verbonden te zijn. Vorig jaar was ik dat al eens tijdens de klassiekerweek van Champion, samen met Herman Jongbloed. Ik vond het toen leuk om te doen. En het aardige van deze tocht is dat we geld inzamelen voor een mooi doel: het TeamUp programma”

 

Je kunt je nog steeds aanmelden voor de TeamUp tour. Wil je meer weten of je aanmelden:

Doe mee met de TeamUp tour 2018 4-6 mei

Je kan eventueel ook een dag meefietsen. Mail dan: jantinus.ziengs@kpnmail.nl

Over TeamUp:

War Child, Save the Children en UNICEF Nederland zien dat gevluchte kinderen grote behoefte hebben aan structuur, stabiliteit, veiligheid en ontspanning. Zodat ze weer kind kunnen zijn. Door jarenlange ervaring en wereldwijde expertise weten zij hoe belangrijk het is om juist deze kinderen vroegtijdig en gedegen te begeleiden. Gezamenlijk worden recreatieve sport-, spel- en dansactiviteiten aan kinderen tussen de 6 en 18 jaar in Nederlandse opvangcentra aangeboden. De activiteiten worden gegeven door een vast team, op vaste tijdstippen in de week en volgens een vaste structuur. De kinderen hebben daardoor houvast en altijd iets om naar uit te kijken. Zo kunnen ze even hun nare ervaringen vergeten. Ze leren om vrienden te maken en andere kinderen en volwassenen te vertrouwen.