Nieuwe leden stellen zich voor: Joris Honings

Gaul Bedankt voor de welkom-email en de hulp aan mij als nieuw lid.

Ik was al redelijk bekend met Gaul via Eelke Jan, Wouter, Fopke, Albert en Josbert, heb meermaals met de ploegentijdrit in de volgwagen gezeten en wat geholpen op die dag zelf. In het verleden schaatste ik en zomers trainde ik met de genoemde heren op de fiets. Nooit koersjes gereden vanwege de verhalen over vallen en vanwege het feit dat ik niet op die manier met fietsen bezig was. Paar keer op de wielerbaan meegereden, dat wel.

Type renner: Het doel is nu om wat meer uren te gaan fietsen en juli 2017 met vrienden een cyclo te gaan rijden (marathona of marmotte of trois ballon). Daarbij hadden we bij Tjas (studenten schaatsvereniging) ook altijd een fietstraining op de woensdag die goed was voor wat explosiviteit, interval en snelheid. Lijkt me leuk dat weer op te pakken na 4 jaar wat in de lappenmand gezeten te hebben na het afscheuren van mijn voorste kruisband. Volgens mij kan ik na wat training wel aardig doorrijden, heb wel wat aanleg voor duursporten. Inmiddels ben ik echter ook 30 geworden, dus maar afwachten hoe dat opbouwen gaat 🙂

Ik heb nog niet echt het doel om koersen te gaan rijden, maar sluit niet uit dat ik enthousiast wordt en toch val voor een wedstrijd element.

Privé/dagelijks leven: Ik heb een eigen bedrijf GoHammerhead waarmee we wereldwijd vervoer aanbieden tijdens evenementen. We focussen met name op race evenementen en zijn vooral actief in de formule 1. Bedrijven als Heineken, GSK, Bose, Johnnie Walker etc. etc. nodigen daar gasten uit en wij regelen de vervoer kant van zo’n hospitality programma. Een echte high-end service markt. We zijn nog niet zo heeel lang bezig dus er gaat veel tijd zitten in het najagen van bepaalde dromen en doelen. Daarom ben ik op dit moment blij dat ik uberhaupt tijd heb voor een training op een vast moment in de week. Mocht daar het komende jaar of de komende jaren meer tijd vrij komen dan ben ik zeker niet te beroerd ook wat vrijwilligerswerk te gaan doen, zoals ik ook bij Tjas altijd heb gedaan. Op dit moment heb ik daar echter geen ruimte voor. Eens een dagje helpen zoals ik bij het ploegen tijdrijden heb gedaan is in overleg altijd bespreekbaar natuurlijk.

Mocht je verder nog informatie nodig hebben dan hoor ik het graag.

Bedankt en wellicht tot ziens op een training.

Joris Honings