Nieuwe leden stellen zich voor: Wouter Eijkman

12803225_1253752831304763_3431564738633151926_nIk ben Wouter Eijkman. Ik woon, samen met mijn vrouw Celesta, in Vleuten. Dit is een dorp dat tegen Utrecht aan ligt en ook bij deze gemeente hoort.

Ik fiets nu een kleine twee jaar actief. Daarvoor heb ik niet aan een duursport gedaan. Ik ben met heel veel plezier begonnen met fietsen! Ik heb er een geweldige hobby bij! Ik ben een ‘lichtgewicht’ en ben dus ook een klimmer. Ik vind het heerlijk om tegen een helling op te rijden!

Vorig jaar heb ik deelgenomen aan de Alpe d’HuZes en dit jaar ga ik de Mont Ventoux drie en als de omstandigheden en vorm goed zijn, vier keer op één dag proberen te beklimmen (Route Cinglé du Ventoux). Dit doe ik voor de zeldzame skeletaandoening HME-MO. Volgend jaar wil ik weer meedoen aan Alpe d’HuZes. Ik vind het mooi om voor goede doelen te fietsen en toen ik begin dit jaar besloot om een wedstrijdlicentie aan te schaffen en lid ‘moest’ worden van een KNWU-vereniging was de keuze dan ook niet moeilijk: Gaul! Prachtig om de mooiste sport te koppelen aan het goede doel!

Ik wil dit seizoen het wedstrijdrijden combineren met het rijden van tourritten, zowel met Gaul! als bij mijn andere wielerclub Maximus Stampers Utrecht, waar ook mijn vrouw fietst. Ik heb de cursus wegkapitein gedaan en ben ook als wegkapitein actief bij die club.

Ik vind het heel leuk dat ik goed ben opgevangen door Paul en Mark en meteen ben opgenomen in de Gaul!-appgroep in Utrecht. Ik vind echt een pluspunt dat zij mij ‘onder hun hoede’ hebben genomen.

Ik heb dan ook heel veel zin om dit jaar met Gaul! te fietsen en zal waarschijnlijk ook een activiteit gaan organiseren in Limburg, als ik tijd heb.