Team Update

Op maandag 12 november was het weer tijd voor een TeamUp-Date, met dit keer een wel heel bijzonder thema. Tussen 13:30 en 18:00 uur presenteerden Unicef, Save the Children en Warchild namelijk de eerste resultaten van hun onderzoek naar de impact van TeamUp bij Inn Style in Maarssen.

Het Gaul bestuur was erbij.

Onderzoek

Vier maanden lang brachten onderzoekers het effect van TeamUP activiteiten op het welzijn van gevluchte kinderen in kaart. Zo scherpen zij hun trainingen, supervisies en coaching voor activiteitenbegeleiders aan. Want als je met kinderen werkt – vinden zij –moet je wéten wat het beste werkt.
Wij zijn trots op Warchild omdat zij zichzelf blijven verbeteren en zich er kwetsbaar bij opstellen. Mooi om te zien was dat de uitvoerder uit het veld hun ervaringen vertelden.

In de praktijk

Naast de bekende TeamUp-workshop was er de mogelijkheid om te spreken met mensen uit de praktijk. Zoals met vrijwilligers over hun TeamUp-ervaring in opvanglocaties, met leraren over de begeleiding van nieuwkomers op school en met onderzoekers over de onderzoeksmethode en resultaten.

Een heuse scoop

Het vervolg van de Kinderen van juf Kiet gaat op IDFA in première. Heb je het eerste doel nog niet gezien? Laat je inspireren door deze trailer voor het kijken van misschien wel twee documentaires, maar in ieder geval, je actie voor 2019!

KIET-TRAILER_NL_STmix from Peter Lataster on Vimeo.

Misschien wel bij de Gaul! TeamUp Drielandentour van 15 en 16 juni