• Wielrennen doe je met je core!

Els Boersma, Gaulist sinds 2018 en onderdeel van de vaste kern Gaulisten in Groningen organiseerde een aantal Core Stability trainingen voor Gaulisten uit de regio. “Want” , zo zegt ze, “wielrennen is meer dan hard trappen”.

“Als Groninger Gaulisten brengen we, met plezier, de nodige trainingsuren op de fiets met elkaar door. Als fysiotherapeut ken ik het belang van een sterke core. Om stabiel in het zadel te zitten, blessures te voorkomen, effectief te kunnen anticiperen in bochten en bij obstakels. Maar ook bij het rijden in een peloton of op de tijdritfiets. En vooral het zo efficiënt mogelijk genereren van kracht en vermogen tijdens het fietsen.”

Als Gaul! lady en fysiotherapeut zag Els een mooie kans. In de buitenlucht heeft ze een aantal Core Stability trainingen gegeven die met veel enthousiasme door de aanwezige Gaulisten zijn ontvangen. En dat smaakt naar meer. In een van de komende nieuwsbrieven kom je alles te weten over het nut van core stability en het trainen naast de fiets. Want wielrennen doe je met je core!