• Gaul event:

    15 juni: De Ultieme Wieleravond voor War Child in de Proloog – met gouden medaillewinnaar Daniel Abraham

Stand event: € 0,00 Doneer!
15 juni 2019 tot 15 juni 2019 - - 0 deelnemer

Wielercafe De Proloog organiseert in samenwerking met Wielervereniging Gaul! & War Child:

De Ultieme Wieleravond – Wielrennen Met Een Verhaal

De Proloog, Amerongen, zaterdagavond 15 juni – 19:30
Inspirerende gasten, een toplocatie en top publiek, want jij komt toch ook met je (wieler)vrienden om een avond lang te genieten van mooie verhalen?

Luister naar inspirerende verhalen van Daniel Abraham – van Eritrese vluchteling tot Nederlands paralympiër, Keir Plaice – wielrenner en oprichter van Kit for Kids, tweedehands wielerkleding en -onderdelen voor kinderen die geen wieleruitrusting kunnen betalen – en Jabik-Jan Bastiaans – als wetenschapper/coach actief voor de wielerbond en een van de oprichters van Wielervereniging Gaul! Doe zelf mee met de War Child – Wattbike challenge en laat zien wat je zelf in huis hebt!

Koop een ticket en steun War Child

Koop online een kaartje, voor slechts 5,-, waarvan de helft al naar War Child zal gaan, en betaal na afloop zoveel meer als het je waard is. Ondertussen rijden de leden van Gaul!, ook tijdens dit weekend, vele kilometers om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Met al deze bijdrages tijdens of na afloop van de Wieleravond, dragen wij allemaal ons steentje bij om ‘de oorlog uit een kind te halen’.

Daniel Abraham Gebru

Kwam in 2000 als 15-jarige naar Nederland als vluchteling uit Eritrea. Nadat hij in 2008 via het generaal pardon een verblijfsvergunning kreeg voor ons land, meldde hij zich twee jaar later bij het Marco Polo Cycling Team en nam deel aan internationale wedstrijden als de huidige Arnhem Veenendaal Classic. Later werd ontdekt dat hij een onderontwikkeld onderbeen had, waardoor hij (ook) in de gehandicaptensport terecht kwam. De gouden medaille van de Paralympics in Rio op de weg is het hoogtepunt uit zijn sportieve loopbaan en tegenwoordig timmert deze veelzijdige sporter ook als pistier aan de weg.

Keir Plaice

Heeft één grote liefde en dat is koersen. Hij heeft een paar jaar prachtige ervaringen opgedaan bij een Continentale ploeg en in de Nationale Beloftenselectie van Canada en zo reed hij in 2016 de Tour van 1903 na, met etappes van meer dan 400km. Naast wielrenner is hij ook een fervent schrijver en hij zamelt met Kit for Kids tweedehands wielerkleding en -onderdelen in om kinderen die geen wieleruitrusting kunnen betalen toch een kans te geven.

Jabik-Jan Bastiaans

Gaul! werd in 2006 mede opgericht door Jabik Jan Bastiaans. Met als belangrijkste overtuiging dat wielrennen meer is dan alleen hard fietsen voor jezelf. Waarom zo hard trainen en koersen? Alleen ter meerdere eer en glorie van jezelf?  En misschien de bakker op de hoek die op je shirt prijkt? Jabik en zijn companen zochten contact met de sympathieke organisatie War Child en de zaak was beklonken. Gaul! verenigt het harde wielermétier met de betrokkenheid bij het leed van oorlogskinderen.

Jabik-Jan zelf reed jarenlang niet onverdienstelijk als elite-amateur renner en was een van de drijvende krachten achter het elite team van Gaul! met een derde plek op het NCK in 2009 als hoogtepunt. Jabik-Jan studeerde bewegingswetenschappen in Groningen en sinds jaren actief als wetenschapper / coach bij onder andere de KNWU waar hij onder andere de achtervolgingsploegen begeleide tijdens WK’s en Olympische Spelen. Met een hoofd vol bekende en onbekende wielerfeiten en in de hand een snedige pen staat Jabik garant voor een prachtig verhaal

De Proloog – Amerongen

Meer dan alleen een fietscafé. Gelegen aan de voet van de Amerongseberg. Stap binnen, geniet van de sfeer, het interieur, een hapje of drankje.

Wielervereniging Gaul!

Gaul! is een landelijke wielereniging die fietst voor War Child. Fanatieke en eigenzinnige fietsers in de mooie zwart-gele outfits die hun sportieve inspanningen ten dienste stellen van een betere wereld, in ons geval via War Child. De vereniging is vernoemd naar de Luxemburger Charly Gaul, De Engel van het Gebergte, die in 1958 de Tour de France won.

War Child – Project TeamUp

Gaul! heeft als doel zoveel mogelijk geld in te zamelen voor War Child en tijdens deze Wieleravond meer specifiek voor het ‘TeamUp project’ van Warchild. ‘TeamUp’ biedt gevluchte kinderen recreatieve activiteiten zoals sport, spel en dans. Alle activiteiten hebben een dieperliggend doel en vinden plaats op vaste tijdstippen in de week. Hierdoor hebben kinderen houvast en kunnen ze altijd naar iets uitkijken. Ze leren om vrienden te maken en om volwassenen te vertrouwen. Ze kunnen zich ontspannen, hun nare ervaringen een plek geven en weer even kind zijn. Noodzakelijk om zich weer veilig te voelen.

Deelnemers van dit event

Een deelnemer volgen? Klik op de profielfoto!

    Sponsor!

    Huidige stand 2019: € 0,00

    Steun War Child

    Geef een reactie