• Gaul event:

    Gaul! Symposium: alles over fietsen

Stand event: € 0,00 Doneer!
11 maart 2018 - De Proloog, Amerongen, Nederland - 0 deelnemer

Helaas, helaas, het symposium had onvoldoende inschrijvingen om door te kunnen laten gaan. Dus ga fietsen, naar het WK Allround kijken in Amsterdam of toch stiekem naar de bios.
We blijven het wel een goed idee vinden, dus we vlassen op een nieuwe uitgave op een andere datum. Feedback op programma, timing of andere dingen welkom.

 

 

 

 

Dit was het Programma

TijdActiviteit
09:30 uurinloop + koffie
10:00 uurfietsen
12:00 uurdouchen + lunch
13:00 uur1e keynote Désirée Vergers van ‘Deep in Motion’ over voeding
13:45 uur2e keynote Geert Kamps over ‘Pijn is fijn’
15:30 uurpauze en wisselen
15:00 uurEerste ronde: keuze uit parallelsessies
EHBOHans Visscher
Trainen met vermogensmeterLoek Vossen
Rijden in een pelotonJudith Jelsma & Sebastiaan van der Meer
Fondsen wervenHeleen Fassaert
De geheimen van ZwiftFloris van Overveld & Julien Beijer
Hartslag coherentieEwold de Maar
15:45 uurTweede ronde: keuze uit boven genoemde parallelsessies
16:30 uurPubquiz o.l.v. Bart Looman + borrel (plenair)

Over de thema’s en sprekers

Désirée Vergers van ‘Deep in Motion’ Als personal trainer en coach met passie voor mensen en sport kan Désirée je helpen je doel te bereiken. Dit doet zij door je te stimuleren en te inspireren, zodat je niet opgeeft. Ook niet als het even wat meer moeite kost.Over voeding Beweging en een gezond leef- en eetpatroon vormen de basis voor een prettig leven. En dat is absoluut niet saai! Je zult al snel merken dat je je een stuk fitter voelt als je gezond eet en regelmatig beweegt. Désirée streeft naar een verbetering in leefstijl die voor de rest van je leven vol te houden is. Coaching, Training en Voeding zijn haar drie pijlers om jou daarbij te helpen.
Geert Kamps is eigenaar van Windeffect Geert gelooft dat wat mensen het liefste doen is zichzelf en degenen om hen heen ontwikkelt binnen een inspirerende en motiverende context, bij voorkeur buiten. Sport, muziek, bouwen, dansen, maken van deze wereld een scheppende context voor ons leven! (Team-) coaching & training is zijn bijdrage om mensen te inspireren om optimaal te leven. Ontmoet je binnenste buiten Pijn is fijn Het dier ‘Mens’ komt oorspronkelijk van buiten. En omdát daarbuiten onze oorsprong ligt, is dat de plek waar we onze reis naar binnen beginnen. Dat is de plek waar we samen het gevecht aangaan met onszelf. We gaan daarvoor diep, want, door over onze eigen grenzen te gaan ontmoeten we ons ‘zelf’ en de ‘ander’ zonder reserve. Zo leren we elkaar kennen door écht te zijn.
Hans Visscher
Hans Visscher komt uit Mijdrecht. Hij is een ervaren man op het gebied van EHBO, bij verschillende evenementen als EHBO-er zelf, maar ook als docent. Hij geeft lessen aan verschillende organisaties.
EHBO De harde realiteit is dat iedere wielrenner wel eens een ongeluk meemaakt. Hans vindt het interessant om ook bij ons wielrenners een workshop te doen. Hoe moet je handelen? Wat moet je doen op welk moment en wat moet je juist niet doen? Hij weet het precies en wil dit graag met ons delen.
Loek Vossen Op 13 jarige leeftijd werd ik verliefd op het (wedstrijd)wielrennen. 4 jaar later verliet ik een klein dorpje op het platteland om in de grote stad Amsterdam Bewegingswetenschappen te gaan studeren. Daar leerde ik hoe je als mens gezond beweegt, en hoe beweging gezond kan zijn voor jou als mens. Snel ontdekte ik dat wanneer je een topprestatie wil leveren op je werk, in je gezin of in de sport, dat fit zijn dan een randvoorwaarde is voor al het succes en geluk in je leven. Als eigenaar van WATTWORKS wil ik mensen helpen bij het leveren van een topprestatie door ze op een effectieve manier meetbaar fit te maken op hun eigen niveau.

Trainen met vermogensmeter De fiets is het ideale middel om op een meetbare en effectieve manier fitter te worden. Door de komst van vermogensmeters zijn inspanningen in het wielrennen kwantificeerbaar. In de afgelopen decennia is trainen op vermogen veranderd van een exotische tool in een onmisbaar handvat dat zelfs door de recreatieve fietser wordt gebruikt. Door niet meer ‘domweg’ te gaan fietsen maar gericht te gaan trainen is het mogelijk om in veel minder tijd veel meer resultaat te boeken. Ik neem jullie mee in de concepten “critical power” en “anaerobe capaciteit” (beiden af te leiden uit data verkregen met een vermogensmeter) en op welke wijze deze concepten kunnen helpen bij het samenstellen van de perfecte fietstraining.
Judith Jelsma & Sebastiaan van der Meer Sebastiaan van der Meer, verbruikte tientallen kaderplaatjes en speldde honderden rugnummers op. Sinds zijn eerste licentie in 1998 reed hij vele kilometers in, voor, naast en achter het peloton. Leerde levenslessen hijgend op de kant en vocht gevechten uit naar de laatste bocht. 
Judith Jelsma rijdt al een koperen huwelijk lang op het hoogste niveau. Reed uitslagen in etappekoersen en klassiekers door zuinig te rijden om energie over te houden voor een verschroeiende eindsprint.
Een vat vol verhalen over hoe je op je 21e je weg vindt in een peloton dames dat al sinds de jeugd wedstrijden af werkt. Zag een gouden fiets vliegen en landen.
Rijden in een peloton
Sebastiaan en Judith nemen je mee door het peloton. 3 elementen uit hun verhaal zullen je altijd bijblijven:
– Blijf uit de bermudadriehoek;
– Wees een schaker;
– Gebruik je mond en ledematen effectief
Heleen Fassaert is Marketing & communicatie manager bij Emolife Event – team wielrennen Fondsen werven Emolife werft donateurs en fondsen voor goede doelen op alle denkbare manieren en plaatsen. Via Emolife Street, SQ People en The Sales Unit is een groot landelijk dekkend netwerk in te schakelen. Eenmaal betrokken kan Emolife de communicatie en loyaliteit tussen doel en donateur onderhouden. Via het One Community ®-programma vindt activering plaats via acties of evenementen. Ook crowdfunding is een module. Emolife ontwikkelde en beheert diverse branded events voor goede doelen, zoals Duchenne Heroes, Tour for Life en Run for KiKa.”Op het Gaul! Symposium mag een workshop over fondsenwerving niet ontbreken. Tijdens haar workshop brengt Heleen je de fijne kneepjes bij.
Julien Beijer & Floris van Overveld Julien en Floris fietsen in 2015 met 3 anderen in real life van Maastricht naar de top van de Ventoux. In een aantal epische etappes. Dat schept een band voor het leven. Julien is early Zwift adopter. Is op de meest rare tijden in de virtuele wereld te vinden. En trots lid van Team X. Floris heeft Zwift lang buiten de deur gehouden maar is sinds ruim een jaar ‘helemaal om’. Inmiddels ook lid van Team X. Wat dat is, vertellen we op het symposium. De geheimen van Zwift Wat is dat toch? Die infiltratie van het wielrennen door gamers met dat rare Zwift? Welnu, het helpt je de winter door als nooit tevoren, leert je nieuwe mensen kennen en nieuwe dimensies in je fysieke en mentale zelf ontdekken. We nemen je mee in de basics -wat heb je nodig- tot en met de gouden tips hoe je een wedstrijd op Zwift kunt winnen. En alles wat er tussen zit: trainingsmethodes, analyse, rankings en ga zo maar door.
Ewold de Maar is Eigenaar van DEMAAR TRAINING&ADVIES Hartslag coherentie Ewold neemt ons mee in de wereld van hartslagcoherentie. Je hartslag is gevoelig voor verschillende fysieke en mentale gebeurtenissen. Het gevolg hiervan is dat je hart sneller of langzamer gaat kloppen. Uit dit hartritmepatroon kun je informatie halen om je prestaties te verbeteren.

 

Deelnemers van dit event

Een deelnemer volgen? Klik op de profielfoto!

    Sponsor!

    Huidige stand 2018: € 0,00

    Steun War Child

    Geef een reactie