15 Mar

D1 training Amsterdam

Tijd: 10:00 - 13:00

Zondag: Gaul! D1 zondagochtendtraining

In de winter wordt er op elke zondag een duurtraining (D1) verzorgd. Start is om 10.00 uur vanaf Amsteldijk 355, bij de molen en het standbeeld van Rembrandt, vlakbij restaurant ‘t Klein Kalfje.

Duurtraining in de winter is een belangrijke basis voor het nieuwe seizoen. En het hoeft niet saai te zijn. Door samen te trainen leer je meteen andere Gaul!-leden kennen.

Gedurende de wintermaanden wordt er door Gaul-leden samen gefietst in de omgeving van Amsterdam. Het is een zogenaamde D1 training. Start is elke zondag om 10.00 uur bij het (bij de molen bij restaurant Klein Kalfje) behalve als het giet van de regen of als glad is door sneeuw. Indicatie van de snelheid: afhankelijk van de wind max. 30 km/uur, dus: babbeltempo en handjes op het stuur. Duur van de training: 2,5 – 3,5 uur. Helm is verplicht.

De extensieve duurtraining (D1) is voor iedere wielrenner een belangrijke training. Zeker in het begin van het seizoen wanneer het lichaam nog niet gewend is aan zware inspanningen is de D1 training de ideale manier om een basisconditie op te bouwen. Deze basisconditie vormt daarmee het fundament voor de meer intensieve trainingsvormen. Na verloop van tijd neemt het effect van de duurtraining namelijk af en heeft het geen zin meer om de duur van de training nog verder te laten toenemen. In dat geval  kan er alleen nog een trainingseffect bewerkstelligd worden wanneer de intensiteit van de training omhoog gaat. Echter, tot die tijd is de duurtraining de belangrijkste trainingsvorm in het trainingsschema.

Het rondje is altijd het zelfde in verband met veiligheid. Klik hier om het te bekijken.