• ALV luidt Gaul! lustrumjaar in

Een wisseling van tijdperken. Een wat pretentieus predikaat, maar toch wel enigszins van toepassing op de Gaul! ALV die op 14 februari plaatsvond in De Proloog te Amerongen. 

Om te beginnen luidde de ALV een lustrumjaar in: op 8 november 2016 bestaat Gaul! 10 jaar. Daarnaast traden secretaris Ivo van Outheusden, penningmeester Steen Sorensen en last but not least voorzitter Max Schreuder af na jaren inzet voor de vereniging. Max, 2e voorzitter van de club en in functie sinds 2012 werd op voordracht van het bestuur door de ledenvergadering benoemd tot Erelid van de vereniging. Als blijk van dank voor zijn visie en jarenlange gepassioneerde inzet.

_MG_4631

Een enthousiast nieuw bestuur staat klaar om het kopwerk over te nemen. Floris van Overveld, bestuurslid sinds 2013 neemt het voorzitterschap over van Max. Sebastiaan van der Meer tekent ook bij als bestuurslid en gaat zich vooral richten op het competitieve wielrennen. Zowel op als naast de fiets. Secretaris Jorrit Jongbloed en penningmeester Hans van Burk treden nieuw toe tot het bestuur. Er is nog een vacature op de post communicatie die het bestuur alsnog hoopt in te vullen.

_MG_4654

Ruim € 28.000 voor War Child

Hoogtepunt van de ALV vormde traditioneel de cheque uitreiking aan War Child. In 2015 hebben Gaulisten met de verschillende acties € 28,032 geworven voor oorlogskinderen. Met ontroerende woorden -“Jullie maken het door te fietsen mogelijk dat oorlogskinderen weer kunnen dromen”- bedankte War Child voor alle inzet. In haar negenjarig bestaan heeft Gaul! nu € 244,878 bij elkaar gefietst.

_MG_4593

Speerpunten

De speerpunten van het nieuwe bestuur richten zich op het zijn van een actieve vereniging: met elkaar voor elkaar. En op focus in de activiteiten. Niet teveel verschillende dingen doen, maar de activiteiten heel goed doen. Komend jaar richt de inzet zich vooral op het uitbouwen van een wedstrijdteam, de Stelvio Challenge, een aantal cyclo’s, De Omloop van IJburg en natuurlijk het Clubkampioenschap en een daverend lustrumfeest.

Sneeuw en modder

Is er dan alleen maar vergaderd op de 14e februari? Nee natuurlijk niet. Gaul! zou Gaul! niet zijn als er niet een aantal helden de sneeuw en modder hadden getrotseerd om op de mountainbike de omgeving van Amerongen te verkennen. Er zijn stiekem al wat renners vroeg in vorm!

_MG_4540