De Long Term NL Challenge met Gaulist Justus

De Long Term NL Challenge, je zult het misschien wel kennen uit je social media tijdlijn of van mensen die je volgt op Strava. Zo iemand op Strava is ook onze Gaulist Justus en dit is zijn verhaal wat het zo leuk maakt. En daarmee wellicht ook iets voor jou?

De Long Term NL Challenge dus, maar wat is het en hoe werkt dat? NOS-redacteur en wielerfanaat Martijn Hendriks beschrijft het als volgt op zijn blog Martinello.nl.
“Deze site (https://www.longtermnlchallenge.nl) laat in één oogopslag zien in welke Nederlandse gemeentes je al met de fiets bent geweest. En dat zorgt uiteraard weer voor een hoop tochtjes op nieuw terrein en tegelijkertijd voor een boel rivaliteit in app-groepen: de printscreens van wit-oranje plaatjes vliegen mij om de oren.
Het werkt simpel. De site haalt je data op uit Strava. Dit duurt de eerste keer wat langer; alle ritjes moeten immers worden gecheckt en aangezien dat er bij mij inmiddels meer dan 700 zijn, moest ik eventjes geduld hebben. In een e-mail krijg je vervolgens een keurig overzicht en zie je direct in welke gemeente je wel en niet bent geweest. Hoe meer oranje hoe beter.

In diezelfde mail een flinke rij tekst met wanneer je voor het eerst in een gemeente was en welke plaatsen nog op de bucketlist afgevinkt moeten worden. En geloof me, daar staan een boel plaatsen bij waar je nog nooit van hebt gehoord. Zo wachten de gemeentes Smallingerland, Maasgouw, Berkelland en Eersel nog op een bezoek van mij en mijn De Rosa. Maar tegelijkertijd schreeuwen metropolen als Leeuwarden, Eindhoven, Hengelo en Alkmaar ook nog om mijn aandacht. Werk aan de winkel.”

Werk aan de winkel: je kan met recht stellen dat onze Gaulist Justus druk bezig is geweest.

Personalia
• Justus, 43 jaar oud en woonplaats Gouda
• Strava: Justus B 🇳🇱 | Gaul!
• Lid van Gaul! sinds 2017
• Souplesserenner (PR: 107 rpm in een century)
• Fan van het rijden van lange afstanden; het hele jaar door, overdag, soms ook in het donker met lampjes.
• In 2020 uitgekomen op 57 centuries.
• Wordt geïnspireerd door de contacten via Strava om bezig te blijven en uitdagingen op de fiets aan te gaan.

Fietsen:
• Canyon Ultimate SLX
• Canyon Inflite SLX
• Koga Miyata winterfiets met spatborden
• Van Tuyl VT740 met een frame van Alu en Carbon (in 2003 gewonnen met een Tour de France quiz)
• Rossin (in onderdelen nadat de zadelpen gebroken was en voorvork losgetrild op de kasseien)

Favoriete fietsgebied
L’enfer du Nord: de kasseien van Noord-Frankrijk en de Vlaamse Ardennen.
Ik ben 1,96m lang en 90kg zwaar en dat dokkert fijn. De combinatie van klimmen en kasseien vind ik mooi. In het voorjaar rijd ik graag over de hellingen uit de Vlaamse klassiekers, waaronder Nokere, Omloop en de Hoogmis.

De Long Term NL Challenge
Ik kwam de Challenge tegen in een nieuwsbrief, en dacht: ‘eens kijken waar ik met mijn Strava-ritten al geweest ben?’ Toen ik het nog niet heel erg ingekleurde plaatje zag, wist ik: ‘ik train te veel in eigen omgeving’. De voornaamste reden om met deze uitdaging bezig te zijn: je komt op plekken waar je anders niet komt. Je leert Nederland heel goed kennen. En afwisseling geeft een extra motivatie voor de trainingen.
Het is leuk om te zien waar ik al ben geweest (in het Strava tijdperk). Maar ook: waarom ben ik ergens nog nooit geweest? Waarom altijd naar Zuid-Limburg en niet naar Noord-Limburg? De foto van de holle wegen (wegen die uitgesleten zijn tussen twee hellingen door uitspoeling van hemelwater of veelvuldig gebruik door vee of voertuigen) illustreert mooi de verschillende landschappen en regio’s die we niet altijd kennen. Het is een middel om jezelf te blijven uitdagen en nieuwe ervaringen op te doen, daar werkt het goed voor.

Ik leg de fiets in de auto en ga vroeg op pad. Ritten maken van 150-200km om te proberen zoveel mogelijk gemeentes mee te pakken in één rit.
Of door het te combineren met andere uitjes, zoals met familie of voor het werk.
Pro-tip: upload eerst je route als GPX bestand op de site van Long Term NL Challenge om te testen dat je route echt door alle gemeentes komt die je wilt. Zo heeft Urk lang op mijn lijstje gestaan, want ik had deze met een route net niet aangetikt. En om alleen voor de gemeente Urk vanuit Gouda in de auto te stappen,…. tsja.

Om wat highs en lows te benoemen van mijn LTC-tochten:
Highs: Zeeuws-Vlaanderen met de stad Hulst pal op de grens van België en Nederland: verrassend mooie vestingstad met oude vestingmuren rondom.
Lows: de Maasvlakte, waar mijn luchtwegen geprikkeld werden door de aanwezige industrie, en Flevoland, toch wel heel leeg, recht en zo saai, vooral met tegenwind.

Noord-Brabant met een klapband, buurtbewoners kwamen de huizen uit omdat ze zo’n harde klap hadden gehoord

Achterhoek met bordje: ‘Kijk uit: er kan nog een fietser komen’. Ik kwam toen precies uit de landweg gereden haaks op dit fietspad en bord. Ik moest gewoon voor deze foto even stoppen.

Tussenstand mei 2021: 348 van de 352 gemeenten van Nederland heeft Justus inmiddels al doorkruist! Een prestatie om u tegen te zeggen, want de Long Term NL Challenge kent pakweg 16.500 deelnemers, waarvan momenteel (maart 2020) slechts 82 fanaten gefinisht zijn door alle gemeentes te doorkruisen. Justus staat met 348 doorkruiste gemeentes in de top-100.

En die laatste 4 gemeentes staan niet zonder reden nog open: het zijn de gemeentes Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog…..
Justus heeft zijn sponsoractie voor War Child aan de Longterm NL Challenge verbonden. Wil je Justus aanmoedigen en War Child te steunen? Dat kan via de volgende actiepagina https://actie.voorwarchild.nl/actie/justus-becker

Meer recente cycling blogs

Gaul seizoensopening 2022 & trainingsweekend 2022

Seizoensafsluiting 2021 afgelast Wegens de zeer beperkte hoeveelheid  aanmeldingen voor de seizoensafsluiting hebben we na wikken en wegen besloten om deze niet door te laten gaan op 3 Oktober, helaas. Degenen die zich hadden ingeschreven zijn hierover reeds ingelicht.   Seizoensopening en ALV 2022 In 2022 zal de seizoensopening plaatsvinden tezamen met de ALV. De

Herinnering: Schrijf je in voor de jaarafsluiting 2021

Beste Gaulisten, 3 Oktober aanstaande staat de jaarafsluiting gepland bij de Rotterdamse Wielren Combinatie AHOY. Alle leden zijn hiervoor uitgenodigd middels een email die op 31 Augustus verstuurd is. Van verschillende leden hebben we vernomen dat deze uitnodigingsmail in de spamfolder terechtkomt. Dus als je de uitnodiging gemist hebt: check je spamfolder en schrijf je

Clubkampioenschappen en afsluiting 2021 (3 oktober)

Beste leden, Gelukkig kunnen we dit jaar toch nog afsluiten met gezamenlijke activiteiten, en wel zondag 3 oktober. Er is een gevarieerd programma samengesteld met voor elk wat wils. Meld je dus aan voor deze prachtige dag! Programma ·         11:00 verzamelen voor de toertocht ·         11:30 start toertocht ·         13:00 verzamelen voor de race om de clubkampioenschappen ·         14:00 inrijden wielerbaan ·         14:15 start race

Jaarafsluiting 3 oktober

Beste leden, Op 3 Oktober willen we het jaar gezamenlijk afsluiten zoals we gewend zijn. Op de fiets, met een smakelijke maaltijd en een drankje. Het afgelopen jaar nabespreken en vooral ook weer naar het komende seizoen kijken. Het programma is nog in de maak, er is voor elk wat wils. Dus houdt deze datum

Reacties zijn gesloten.