De Long Term NL Challenge met Gaulist Justus

De Long Term NL Challenge, je zult het misschien wel kennen uit je social media tijdlijn of van mensen die je volgt op Strava. Zo iemand op Strava is ook onze Gaulist Justus en dit is zijn verhaal wat het zo leuk maakt. En daarmee wellicht ook iets voor jou?

De Long Term NL Challenge dus, maar wat is het en hoe werkt dat? NOS-redacteur en wielerfanaat Martijn Hendriks beschrijft het als volgt op zijn blog Martinello.nl.
“Deze site (https://www.longtermnlchallenge.nl) laat in één oogopslag zien in welke Nederlandse gemeentes je al met de fiets bent geweest. En dat zorgt uiteraard weer voor een hoop tochtjes op nieuw terrein en tegelijkertijd voor een boel rivaliteit in app-groepen: de printscreens van wit-oranje plaatjes vliegen mij om de oren.
Het werkt simpel. De site haalt je data op uit Strava. Dit duurt de eerste keer wat langer; alle ritjes moeten immers worden gecheckt en aangezien dat er bij mij inmiddels meer dan 700 zijn, moest ik eventjes geduld hebben. In een e-mail krijg je vervolgens een keurig overzicht en zie je direct in welke gemeente je wel en niet bent geweest. Hoe meer oranje hoe beter.

In diezelfde mail een flinke rij tekst met wanneer je voor het eerst in een gemeente was en welke plaatsen nog op de bucketlist afgevinkt moeten worden. En geloof me, daar staan een boel plaatsen bij waar je nog nooit van hebt gehoord. Zo wachten de gemeentes Smallingerland, Maasgouw, Berkelland en Eersel nog op een bezoek van mij en mijn De Rosa. Maar tegelijkertijd schreeuwen metropolen als Leeuwarden, Eindhoven, Hengelo en Alkmaar ook nog om mijn aandacht. Werk aan de winkel.”

Werk aan de winkel: je kan met recht stellen dat onze Gaulist Justus druk bezig is geweest.

Personalia
• Justus, 43 jaar oud en woonplaats Gouda
• Strava: Justus B 🇳🇱 | Gaul!
• Lid van Gaul! sinds 2017
• Souplesserenner (PR: 107 rpm in een century)
• Fan van het rijden van lange afstanden; het hele jaar door, overdag, soms ook in het donker met lampjes.
• In 2020 uitgekomen op 57 centuries.
• Wordt geïnspireerd door de contacten via Strava om bezig te blijven en uitdagingen op de fiets aan te gaan.

Fietsen:
• Canyon Ultimate SLX
• Canyon Inflite SLX
• Koga Miyata winterfiets met spatborden
• Van Tuyl VT740 met een frame van Alu en Carbon (in 2003 gewonnen met een Tour de France quiz)
• Rossin (in onderdelen nadat de zadelpen gebroken was en voorvork losgetrild op de kasseien)

Favoriete fietsgebied
L’enfer du Nord: de kasseien van Noord-Frankrijk en de Vlaamse Ardennen.
Ik ben 1,96m lang en 90kg zwaar en dat dokkert fijn. De combinatie van klimmen en kasseien vind ik mooi. In het voorjaar rijd ik graag over de hellingen uit de Vlaamse klassiekers, waaronder Nokere, Omloop en de Hoogmis.

De Long Term NL Challenge
Ik kwam de Challenge tegen in een nieuwsbrief, en dacht: ‘eens kijken waar ik met mijn Strava-ritten al geweest ben?’ Toen ik het nog niet heel erg ingekleurde plaatje zag, wist ik: ‘ik train te veel in eigen omgeving’. De voornaamste reden om met deze uitdaging bezig te zijn: je komt op plekken waar je anders niet komt. Je leert Nederland heel goed kennen. En afwisseling geeft een extra motivatie voor de trainingen.
Het is leuk om te zien waar ik al ben geweest (in het Strava tijdperk). Maar ook: waarom ben ik ergens nog nooit geweest? Waarom altijd naar Zuid-Limburg en niet naar Noord-Limburg? De foto van de holle wegen (wegen die uitgesleten zijn tussen twee hellingen door uitspoeling van hemelwater of veelvuldig gebruik door vee of voertuigen) illustreert mooi de verschillende landschappen en regio’s die we niet altijd kennen. Het is een middel om jezelf te blijven uitdagen en nieuwe ervaringen op te doen, daar werkt het goed voor.

Ik leg de fiets in de auto en ga vroeg op pad. Ritten maken van 150-200km om te proberen zoveel mogelijk gemeentes mee te pakken in één rit.
Of door het te combineren met andere uitjes, zoals met familie of voor het werk.
Pro-tip: upload eerst je route als GPX bestand op de site van Long Term NL Challenge om te testen dat je route echt door alle gemeentes komt die je wilt. Zo heeft Urk lang op mijn lijstje gestaan, want ik had deze met een route net niet aangetikt. En om alleen voor de gemeente Urk vanuit Gouda in de auto te stappen,…. tsja.

Om wat highs en lows te benoemen van mijn LTC-tochten:
Highs: Zeeuws-Vlaanderen met de stad Hulst pal op de grens van België en Nederland: verrassend mooie vestingstad met oude vestingmuren rondom.
Lows: de Maasvlakte, waar mijn luchtwegen geprikkeld werden door de aanwezige industrie, en Flevoland, toch wel heel leeg, recht en zo saai, vooral met tegenwind.

Noord-Brabant met een klapband, buurtbewoners kwamen de huizen uit omdat ze zo’n harde klap hadden gehoord

Achterhoek met bordje: ‘Kijk uit: er kan nog een fietser komen’. Ik kwam toen precies uit de landweg gereden haaks op dit fietspad en bord. Ik moest gewoon voor deze foto even stoppen.

Tussenstand mei 2021: 348 van de 352 gemeenten van Nederland heeft Justus inmiddels al doorkruist! Een prestatie om u tegen te zeggen, want de Long Term NL Challenge kent pakweg 16.500 deelnemers, waarvan momenteel (maart 2020) slechts 82 fanaten gefinisht zijn door alle gemeentes te doorkruisen. Justus staat met 348 doorkruiste gemeentes in de top-100.

En die laatste 4 gemeentes staan niet zonder reden nog open: het zijn de gemeentes Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog…..
Justus heeft zijn sponsoractie voor War Child aan de Longterm NL Challenge verbonden. Wil je Justus aanmoedigen en War Child te steunen? Dat kan via de volgende actiepagina https://actie.voorwarchild.nl/actie/justus-becker

Meer recente cycling blogs

Nieuwsbrief Gaul!

Nieuwsbrief Gaul! In deze nieuwsbrief willen we jullie meenemen in de ontwikkelingen die er op stapel staan. We zitten namelijk niet stil. Ons speerpunt is de verandering rondom kleding en de website. Dit gelijktijdig omdat het veel met elkaar verband houdt. We leggen het kort uit: Kleding De logistiek van de kleding gaat veranderen. Berry

ALV 2022 in de Proloog op 10 April

Beste Gaulisten, Gelukkig wordt de ALV 2022 fysiek gehouden in de proloog op 10 April. Programma 10:00u fietsen op de weg, groepen van 8 12:30u terugkeer Douchen en lunch 14:00 Start ledenvergadering 16:00 Afsluitende borrel Agenda ledenvergadering Opening Vaststellen verslag online ALV 2021 (Bijlage A) Uitbreiden Statuten i.v.m. de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (Bijlagen:

Gaul! Seizoensopening & ALV 2022

Zoals eerder gecommuniceerd trappen we seizoen 2022 af op zondag 10 April. We ontmoeten elkaar in de Proloog in Amerongen. We maken er een mooie dag van met jullie, meld je dus aan onderaan deze pagina. De stukken voor de ALV worden weer online beschikbaar gesteld aan alle leden ter goedkeuring, hiervoor ontvangen jullie binnenkort

Oorlog in Oekraïne

Op 24 februari 2022 barstte in Oekraïne de oorlog in alle hevigheid los. De Verenigde Naties waarschuwt voor enkele miljoenen Oekraïense kinderen en families die de grens over zullen steken – op de vlucht voor oorlogsgeweld. Zij hebben direct opvang en psychosociale steun nodig. Steun jij de noodhulpactie van War Child? Hulp aan kinderen Voor

Reacties zijn gesloten.