De seizoensopening, een nieuw erelid en ruim 300.000 EURO voor Warchild

Op wat door de weermannen en vrouwen was ingeschat als een regenachtige zondagochtend trapten we in twee groepen, tussen de buien door, een rondje door de omgeving van de Proloog. Bij terugkomst werd het gezelschap door Berry gastvrij verwelkomd met een warme douche en dito pasta lunch. Na de lunch werden, bijna traditie getrouw, de verplichte onderdelen van de ALV er zorgvuldig en in rap tempo doorheen gejaagd.

Hierdoor was er voldoende tijd om stil te staan bij de Evert van Ravensberg trofee voor de Gaulist die de meeste kilometers reed in het afgelopen jaar. Marcel en Frank, de broers van Evert, reikten de trofee uit aan Serge Bakker die in 2018 18.196 km fietste. In de wetenschap dat hij voornemens is dat in 2019 te evenaren kunnen de kilometervreters hun doelen stellen.

De Gouden Stuurdoppen zijn voor een Gaulist die opvalt door de wijze van fondsenwerven of inzet voor de club. Dit jaar is dat Geert Kamps voor de organisatie van het Bevrijdingsfestival in Assen als onderdeel van de TeamUp Tour. Geert benadrukt dat hij mede is geslaagd dankzij de strategie die hij met Floris had ontwikkeld en het filmpje van Mark-Peter.

Dit jaar gaat er een bedrag van €12.568,= naar Warchild. Sinds de oprichting van Gaul! in 2006 hebben we met zijn allen  €300.327,= euro ingezameld voor Warchild. Gwen bedankt Gaul voor het mooie bedrag en heeft een filmpje voor Gaul meegebracht met daarin woorden van dank en een toelichting op de wijze waarop Warchild het geld zal besteden.

Met mooie woorden van Sebastiaan werd een voorstel ingeleid om Floris bij zijn afscheid tot erelid te benoemen. Dit ingelaste voorstel werd uiteraard onder luid applaus aangenomen.

Het laatste deel van de middag is er in drie groepen plannen gesmeed voor een weekend fietsen met de familie, het Gaul! clubhuis en de TeamUp Tour. Dit leverde een bak aan inspiratie op om komend jaar mee aan de slag te gaan.