• Gaul! cafe 22 November – Veiligheid en Team Up

Als de dagen kouder, natter en korter worden is het niet alleen tijd om de schaatsen, je atb uit het vet te halen of je abonnement op Zwift nog meer te gebruiken. Het is ook tijd voor een Gaul! cafe. En dat organiseerden we op 22 november ten kantore van Warchild. Twee belangrijke onderwerpen stonden centraal: TeamUp 2018 en Veiligheid.

Team Up 2018
Het TeamUp event is in 2017 de meest succesvolle actie, met een opbrengst van bijna 20.000 EUR misschien wel de meest succesvolle actie in de geschiedenis van Gaul!. Daarom organiseren we ook in 2018 een TeamUp event. Op 4,5 en 6 mei doorkruisen we Nederland, route nog uit te zetten. We rijden langs een aantal plekken willen gaan die een rol hebben gespeeld in de 2e Wereldoorlog. Om te gedenken dat ook voor ons oorlog niet ver weg is, slechts enkele generaties terug kende ook Nederland vele oorlogskinderen.
Hierover zullen we je later via site en een nieuwsbrief verder informeren.

Van Warchild ontvingen we een prachtige video:


Gaul! en veiligheid
Op de fiets ben je kwetsbaar, in groepen misschien nog wel meer kwetsbaar. Veiligheid was altijd al een thema, maar het ongeval van Evert heeft triest genoeg nog maar eens de aandacht op het thema gevestigd.

Daarom hebben we een groot deel van de beschikbare tijd en denkvermogen besteed aan het thema veiligheid. We kennen binnen Gaul! al een aantal ongeschreven en geschreven regels over veilig trainen. Maar kent iedere Gaulist die? Ben jij bekend met de gedragscode zoals we die hebben geformuleerd? (lees hem hier ).

In de brainstorm die we hebben gehad formuleerden we vier thema’s die allen betrekking hebben op veiligheid binnen Gaul!. Deze thema’s hebben we verder ingevuld in sugroepen en zullen we de komende periode verder uitwerken. En vooral, delen, bespreken en evalueren. Want papier is gewillig en een site bewaard informatie, willen we veilig met elkaar kunnen trainen dan moeten we ook doen!

Meedenken en meepraten? Neem contact op met Sebastiaan