• Gaul Offroad

Op onderstaande oproep van Gaulist Mark Touwen aan alle Gaulisten met modder in de aderen zijn al vele positieve reacties gekomen:

“Toen we met Gaul begonnen ontstond er een groepje renners die gezamenlijk een voorliefde hadden voor de bergen. Menig cyclo werd aangedaan en vooral de sfeer er om heen was top. Iedereen leerde van en steunde elkaar, stelde mooie doelen en zag af als een malle. Zoals aan alles kwam er langzaam maar zeker een einde aan dit cyclo groepje. Nieuwe uitdagingen, carrière, kinderen, geliefden etc. leidde iedereen tot zijn eigen weg.

Vorig jaar winter en voorjaar voelde ik opnieuw iets wat weer deed terug denken aan die cyclo tijd. Weliswaar in een nieuw jasje, zeg maar een 2.0: gezamenlijk nieuwe grenzen ontdekken, elkaar er het er het liefste afrijden, zolang iedereen maar op en top kon presteren. Ik denk aan de wintertrainingen in Amerongen op de MTB, de MTB marathon in Oldebroek, de Bartjes200, een MTB marathon ergens bij de grens en een meerdaagse in België.

Daarom kwam ik op de volgende ideeën:

– Kunnen we gezamenlijk structureel mtb/offroad ritten plannen

– Zijn er liefhebbers die graag wat MTB marathonwedstrijden willen rijden

– En als ultiem doel lijkt het mij supergaaf om met een mooie groep MTB liefhebbers de Transalp rijden in 2020. Hiervoor kunnen we dan de komende 1,5 jaar een groep liefhebbers bij elkaar krijgen die gezamenlijk af toe trainen en of marathons rijden. Op basis van elkaars prestatie vormen we dan duo’s die met elkaar de transalp gaan rijden. Een week fietsplezier door één van de mooiste gebieden van Europe, afzien en rijden voor een gezamenlijk doel. Ik denk dat dit ook een heel mooi sponsordoel kan worden.”

Hoe?

Door enkele veldtoertochten te combineren met het trainen rond Amerongen. Samen een wedstrijdkalender opstellen en afspreken over tegelijk inschrijven.

Interesse?

Doe mee: neem contact op met Mark, Sebastiaan of Hans en houd de berichtgeving in de gaten!