• Historische Gaul! ALV in Leersum

Zondag 8 februari woonden zo’n 30 leden na een gezellige fietstocht over de Utrechtse Heuvelrug een historische ALV bij. Historisch? Jawel, want voorzitter Max Schreuder presenteerde een prachtige recordopbrengst voor War Child van ruim 48.000 euro.

Maar er gebeurde natuurlijk meer. Penningmeester Steen Sörensen zag zijn noeste arbeid beloond met een decharge van de cijfers over 2014 en een goedkeuring van de begroting van 2015. De gedetailleerde cijfers vind je terug in de presentatie van de ALV (voor leden).

DSC_0710Fondsenwerver van het jaar

We kennen al jarenlang clubkampioenen als het om hard fietsen gaat. Sinds nu is daar ook de titel ‘Fondsenwerver van het jaar.’ De eerste die deze wisselbeker mocht ontvangen is Ivo van Outheusden. Met een totaalopbrengst van ruim 7000 euro voor zijn Charly Gaul actie was hij niet alleen het lid met de hoogste score voor War Child in 2014, hij heeft er ook een all-time clubrecord mee gevestigd. Een record waarvan we natuurlijk hopen dat het snel uit de boeken verdwijnt.

Lid van Verdienste

DSC_0721De presentatie -of beter, sneak preview- van de nieuwe site was ook aanleiding om een lid in het zonnetje te zetten. Richard Bastiaans heeft namelijk vele bergen denk en ontwerp-werk verzet voor ons nieuwe virtuele clubhuis. Zoveel, dat hij de titel ‘Lid van Verdienste’ meer dan verdient.

Omloop van IJburg

De ledenvergadering heeft ook groen licht gegeven voor de 1e Omloop van IJburg, zoals het Gaul! criterium door het Diemerpark gaat heten. Om dat criterium vorm te geven is een aparte stichting in het leven geroepen. De club staat nog even garant, maar de doelstelling is om een groot deel van het criterium met sponsoring en subsidie te financieren. Binnen afzienbare tijd moet het evenement financieel op eigen benen kunnen staan. En dat moet lukken, want de plannen zijn geweldig mooi.

Wedstrijdteam

Ook geweldig mooi zijn de plannen die bestuurslid Sebastiaan van der Meer ontvouwde voor een goed geolied wedstrijdteam. Samen trainen, samen koersen, samen winnen. Dat is de kern!

Uiteraard is er ook vooruit geblikt naar de plannen van het Cycloteam en de Mont Ventoux Challenge.

Met deze ALV hebben we als club een topjaar afgesloten. En zijn we een nieuw topjaar begonnen!