Ik geef de bidon aan….Els Boersma

Een nieuwe rubriek waarin we kennis maken met een Gaulist. In deze tweede editie valt de eer te beurt aan Els Boersma, zo vaak als mogelijk aanwezig op de trainingen in en rondom het Groningse, wegkapitein A.I. en bovenal drijvende kracht achter een sterke core van veel Gaulisten.

Wat is je naam en sinds wanneer ben je lid van Gaul!?
Els Boersma & ik ben lid sinds de zomer 2018

Met welke Gaul! groep/groepen train je mee?
Ik train mee met Nederlands leukste en meest noordelijke Gaulgroep in Groningen

Wat is je favoriete discipline (weg, mtb, cyclocross, gravel, tijdrit etc) en waarom?
De weg, definitely.Ik ben een echte duursporter en daardoor minder explosief, ik geniet dan ook het meest van lange duurritten op een steady tempo.

Welke fietsen heb je, en wat is je favoriet?
Race, MTB en stadsfiets. Waarbij mijn racefiets favoriet is!

Wat is je mooiste dag op de fiets ooit en waarom?
Dat was tijdens mijn 1e wintertriathlon in 2016. Precies een jaar na het oplopen van hersenletsel, als gevolg van een ski ongeluk. Ik reed echt alles behalve hard! Maar de herinneringen aan het jaar dat achter me lag en de 1e weken waarin ik nauwelijks 3 min kon wandelen en al uitgeput was alleen van het douchen en aankleden, maakte me zo intens dankbaar dat ik überhaupt weer op de fiets zat en meedeed aan een leuke race.

Dus voor alle ambitieuze fietsers onder ons, vergeet in de strijd om het beste in jezelf naar boven te halen niet om te genieten en  dankbaar te zijn voor een goed en gezond functionerend lichaam! Het is echt waardevoller dan je denkt!!!

Welk Gaul! evenement of Warchild evenement spreekt je het meeste aan en waarom?
Haha, de spinning en core stability actie natuurlijk   Door deel te nemen steun je kinderen uit oorlogsgebieden, houd je je conditie optimaal en werk je aan het voorkomen van blessures en meer stabiliteit op de fiets. Ik zeg win-win-win

Wat zijn je doelen voor de komende periode en aan welk (gaul!)evenement zou je ooit nog eens deel willen nemen?
Mijn eerste doel dit jaar wordt het rijden van de alternatieve Elfstedentocht (200km schaatsen) 21 januari op de weisensee. Ik hoop daarna in maart voor het eerst een ¼ wintertriathlon te doen en ik zou deze zomer graag eens een cyclo rijden.

Aan wie geef je de bidon door?
Ik geef de bidon door aan Ewold de Maar. Ik heb echt respect voor deze jonge, ietwat oudere, man die nog zo stoer mee kan komen, als trainer omkijkt en aansluit op alle niveaus en leuke creatieve trainingsvormen weet in te brengen.