Kandidaat-bestuursleden stellen zich voor

Carola Zwager stelt zich voor

Graag stel ik me voor. Ik ben Carola, fiets met de dames van Gaul! In Den Haag. Ondanks dat ik al heel lang fiets ( van vakantie fietser en mbt naar racefiets) heb ik me pas 5 jaar geleden bij de dames club in Den Haag aangesloten. Ik was benieuwd, had dat jaar heel veel gefietst als training voor ‘ The Ride’ een fietstocht van Italië naar Nederland. Had wel zin om me te verbeteren en deed een paar keer mee met de trainingen van Bob. Super leuk en uitdagend! Ik sloot me aan bij Gaul!.
Zelf ben ik niet op zoek naar wedstrijden, maar de ploegentijdrit trainingen met ons cluppie vind ik wel echt een hoogtepunt.
In Den Haag zijn we best actief om meer dames op de fiets te krijgen en organiseren trainingen en challenges.
De reden om wat actiever te worden bij Gaul!, en in het bestuur te gaan is om wat terug te doen. De combinatie van het goede doel en de sportieve uitdaging vind ik mooi en wil daar graag een grotere bijdrage aan leveren. Ik kom altijd vol energie terug als ik weer een activiteit met Gaul! heb bijgewoond en wil dit vaker doen en zorgen dat dit voort leeft.

Tot snel, op de fiets!

Groet,
Carola

 

Annika de Jong stelt zich voor

De bochten van Alped’huZes wakkerden bij mij in 2016 de liefde voor de fiets aan. Zoekende naar fietsmaatjes kwam ik onder de ziedende leiding van de welbekende Bob te staan. Rondjes rijden op een industrieterrein, wie had dat gedacht. Ik mocht niet veel later een aantal Haagse dames vergezellen tijdens een Team Tijdrit én daarna aansluiten bij een barbecue van Gaul! Ik kwam terecht in een warm bad, vond ik. Een verbondenheid zonder elkaar te kennen, fietsen voor War Child, leuke evenementen; sportief én sociaal, in goede en in slechte tijden. Samen.

Tot mijn spijt heb ik de Haagse dames deze zomer verlaten door een verhuizing naar de heuvelrug, maar door Gaul is het geen echt afscheid. Het Haagse enthousiasme breng ik graag het bestuur in en ik kijk uit om mij in te zetten voor onze mooie club Gaulisten.

Met vriendelijke groeten,

Annika

Paul Hoffschult stelt zich voor

Van origine ben ik een (jeugd)roeier en had altijd wel een oud Peugeot racefietsje voor erbij. Een 103 met buiscommandeurs. In 2003 stond ik met 2 vrienden op de Parade en na menig bier werd er door hun besloten de Marmotte te gaan fietsen. Geen idee wat het is maar leek me leuk! In oktober kreeg ik m’n eerste ‘echte’ racefiets en 9 maanden later reed ik over al die mooie zware Cols.

Naast het roeien ben ik altijd blijven fietsen en zag daardoor heel vaak mooie zwart – gele pakjes rondrijden rond Amsterdam. En zo is het gekomen dat ik me in 2014 heb aangemeld bij Gaul! Naast het fietsen ook wat extra doen voor de wereld vond ik juist wel een mooie gedachte.

Sinds de verhuizing uit Amsterdam naar Bakkum ben ik naast racefietser ook vooral gaan strandfietsen en is de fietscollectie recent uitgebreid met een opgeknapte gravelbike. Het beste aantal fietsen is immers n+1.

Graag wil ik me de komende jaren blijven inzetten om Gaul! ook in de Amsterdamse regio actief te houden. En daarnaast elkaar ook vaker te ontmoeten door leuke events te organiseren het hele jaar door.

met vriendelijke groeten,
Paul Hoffschult
Marnix van der Scheer stelt zich voor
Begin 2017 vond ik een prachtige nieuwe werkplek met leuke buren; de Gaulisten Sythe Veenje en Andries Reitsma. Het zijn deze heren die mij geïntroduceerd hebben bij Gaul. Een wervende avondsessie van Geert en Ron was genoeg om me die nacht nog in te schrijven!
Ik fietste al, maar altijd solo en nooit in clubverband. Nu ik de dynamiek van Gaul ken heb ik daar achteraf wel spijt van.
De leden van ‘chapter’ Groningen hebben mijn enthousiasme voor het fietsen aangewakkerd. Ik geniet ontzettend van het fietsen, van duurritjes en van harde trainingen. De vrijheid die ik erbij ervaar is een mooie link naar de maatschappelijke doelstellingen. Het was niet mijn drijfveer om me bij Gaul aan te sluiten, maar wel een prachtige aanvulling waar ik me graag voor inzet.
De trainingsgroep in Groningen is de laatste jaren sterk gegroeid waardoor er op recreatief en wedstrijdniveau een mooie groep renners én rensters is die elkaar blijft stimuleren.
Persoonlijk vind ik de combinatie van sportieve ambities en de sociale dynamiek erg leuk.
Als bestuurslid wil ik me graag inzetten om dit te versterken en uit te breiden.
met vriendelijke groeten,
Marnix van der Scheer