• Mijmeringen van de voorzitter

2016, een nieuw jaar! 1 januari is voor velen de datum om vooruit te kijken en om doelen te stellen. Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Dat is voor onze mooie club ook zeker het geval, want tijdens de ALV op 14 februari a.s. zal er een nieuw bestuur aan jullie gepresenteerd worden en ook een nieuwe ‘kopman’. Voor mij houdt dat in dat ik de ‘kop afgeef’: met het bekende elleboog-signaal weet de volgende dat hij aan de beurt is.

Maar zover is het nog niet. Graag toast ik met jullie virtueel op een mooi nieuwjaar. Enige dagen geleden las ik op nu.nl dat 70 % van de Nederlanders geen goede voornemens voor het nieuwe jaar hebben. Mijn stelling is dat wij niet bij die 70 % horen. Als sporter heb je sowieso een intrinsieke motivatie om in beweging te komen. En als je als bestuur geen voornemen of doel hebt, geen stip op de horizon, dan is elke richting verkeerd.  Terugkijkend op mijn voorzitterschap, besef ik dat we niet alle doelen bereikt hebben. Maar hey, als we wel alle doelen bereikt zouden hebben, dan hadden we de lat te laag gelegd. Geen doel is te ver, als je plezier hebt in wat je doet.  Vandaar ook dat ‘fun’ hoge prioriteit heeft bij de club. En we gaan heel wat plezier beleven in 2016! Ik noem enkele voorbeelden: in oktober bestaan wij officieel 10 jaar en dat zal swingend gevierd worden. Ook gaan we dit jaar voor het eerst een andere mythische berg beklimmen, de Stelvio. Iedere wielrenner moet deze beruchte col (2758 meter en 48 haarspeldbochten) een keer gedaan hebben. Alle overige plannen kun je vernemen tijdens de ALV, waar ik jullie natuurlijk persoonlijk hoop te zien en te spreken.

Afsluitend wens ik jullie – mede namens alle bestuursleden – een fantastisch en gezond nieuwjaar toe vol fun, inspiratie, excelleren, teamwork, en sociaal-betrokkenheid.