Mijn DIY Challenge: 180 kilometer op de mountainbike met de buurman

Gaulisten die niet geregeld op Dumpert flauwe filmpjes kijken hebben het mogelijk gemist: de sketch van Hans Teeuwen die zich vertwijfeld afvraagt: ‘wat moet ik met mijn l*l in lockdown?’.
Diezelfde vraag stelde ik mijzelf ook in de herfst van 2020, toen de verscherping van de maatregelen zich weer aantekende: ‘wat moet ik met mijn fiets in lockdown?’
Hoe blijf je jezelf uitdagen op de fiets, wanneer het fietsen in groepen niet meer mag, de buitenlandse bergen buiten bereik zijn en koersen niet doorgaan?
Ikzelf heb het dichterbij gezocht, zowel in wat ik doe als met wie.
In 2020 zijn de lokale mountainbikeroutes in de omgeving van Zutphen en Lochem grootschalig aangepakt, waarbij vele kilometers fraaie singletracks zijn aangelegd. De route Lochem staat zelfs in de top 5 van MTBroutes.nl. Mijn buurman van enkele huizen verderop bleek elke zondagochtend te mountainbiken, en ik ben vaak samen met hem op stap gegaan.
Ik bleek toch het nodige aan mijn techniek te kunnen bijschaven en heb me aangemeld bij de lokale Zutphense wielervereniging. Daar hebben ze de beschikking over een verlicht wedstrijdparcours voor veldrijden en mountainbiken. Een hele goede manier om diezelfde bocht, die je net niet lekker aansnijdt, 15x te oefenen op één avond om meer vertrouwen in je techniek en je materiaal te krijgen.
En tja, het materiaal. Die oude aluminium hardtail van 7 jaar oud. Het materiaal verdient eigenlijk ook wel een upgrade en die is er gekomen in de vorm van een carbon full suspension cross country race machine deluxe.
Met bovenstaande ingrediënten komt mijn DIY Challenge tot stand: mountainbiken, op de lokale routes, met de buurman. Want waarom zouden we alle routes tussen Deventer en Ruurlo van ± 180km niet op 1 dag kunnen rijden? Want waarom zouden we dit niet met alle Gaulisten gezamenlijk doen en een actie voor War Child draaien?
De DIY Challenge voor War Child op 17-18 april
17 en 18 april rijd je solo of met een fietsvriend(in), wat dan past qua maatregelen, de Do It Yourself Challenge voor War Child. In dit weekend zouden we op Gaul! trainingsweekend zijn dus dat je ’s avonds thuis bent is pure  winst! Anders had je over de mooiste routes gereden en even helemaal weg geweest en dus nu ook.
‘Ieder nadeel heeft zijn voordeel’ en dat heeft deze Challenge i.p.v. het trainingsweekend ook!
Je kiest namelijk zelf je favoriete fiets, de mooiste route bouw jezelf en welke dag(en) je fietst ook, mits het zaterdag 17 of zondag 18 April is.

Je start om 08.00 uur. Het vertrekpunt is thuis (of zo dicht mogelijk bij huis). Je laat je sponsoren per km, per mooie foto, of gewoon omdat het werk van War Child zo belangrijk is.

De actiepagina hebben wij al voor je gemaakt: https://actie.voorwarchild.nl/actie/diy-challenge
Zet 17 en 18 April in de agenda voor de DIY War Child Challenge!
Deel je plannen en voorbereidingen met elkaar op Strava, Instagram, Whatsapp groepen of Facebook
#DIYChallenge #Showyourstripes
Hans van Burk