Nieuwsbrief Gaul!

Nieuwsbrief Gaul!

In deze nieuwsbrief willen we jullie meenemen in de ontwikkelingen die er op stapel staan. We zitten namelijk niet stil. Ons speerpunt is de verandering rondom kleding en de website. Dit gelijktijdig omdat het veel met elkaar verband houdt. We leggen het kort uit:


Kleding

De logistiek van de kleding gaat veranderen. Berry heeft na jaren service aangegeven vanaf najaar 2022 te willen stoppen met de distributie van de kleding. Daarom krijgt dit onderwerp prioriteit van het nieuwe bestuur. Aangezien vrijwel alle kledingleveranciers tegenwoordig de productie, webshopomgeving en distributie als een pakket aanbieden, zijn we op zoek gegaan naar een nieuwe leverancier. Zo kunnen we deze verandering ook benutten voor een upgrade van onze kleding.

Sythe en Marnix hebben met vijf kledingleveranciers gesproken. De keuze is uiteindelijk gevallen op Kalas. Kalas is een relatief klein merk, maar zeker niet onbekend. Ze kleden o.a. de renners van Alpecin-DeCeuninck. Het schijnt dat de benen van Mathieu van der Poel als accessoire zijn bij te bestellen.


Kalas biedt een breed assortiment aan. Diverse broeken met een zelf te kiezen zeem en shirts voor de wedstrijd- en recreatieve renners in een goede prijs/kwaliteitverhouding. Ze produceren de kleding zelf in de productiehal achter het kantoor en de ontwerpstudio. Daardoor zijn er korte lijntjes tussen de voor- en achterkant van het proces en hebben zij minder last van ‘overzeese vertragingen’. Daarnaast maakt het bedrijf op ons een heel positieve én vanuit het clubbelang opgezette indruk. Zo bieden ze een goed bereikbare klantenservice en jaarlijkse pas- en uitleg momenten waarmee ze je helpen bij de keuze van de juiste maat en product.
Op dit moment werken we aan het ontwerp van de kleding. Er is een ‘soigneercommissie’ samengesteld die toeziet op een goed ontwerp. Ook denken de ontwerpers van Kalas mee. De bedoeling is dat de nieuwe kleding in april 2023 geleverd wordt.


Website

Het vorige bestuur was achter de schermen al bezig met de vernieuwing van de website. Sinds kort biedt War Child een web-omgeving aan binnen hun website waarop leden acties kunnen aanmaken. Mensen die een actie financieel willen laten ondersteunen doen dit via een link naar de War Child website.

Verwijder je de webshop en de eventpagina van onze website, dan blijft er nauwelijks content over…
Hoog tijd dus om na te denken over een hedendaagse website met een meer wervend karakter. Ideeën over de kleding en ontwerpgedachten over de website kunnen elkaar beïnvloeden waardoor de mogelijkheid ontstaat voor echte vernieuwing. Wanneer de nieuwe website in de lucht is hangt af van veel factoren. Het doel is om begin 2023 met een frisse look te starten!


Events

Naast alle randverschijnselen wordt er natuurlijk ook vooral gefietst. De volgende events op stapel:

La Charly Gaul


Op zondag 4 september wordt La Charly Gaul 2022 verreden. Het is kort dag, dus laat zo spoedig mogelijk weten of je deze Luxemburgse cyclo wilt rijden. Dan brengen wij de geïnteresseerden met elkaar in contact. Je kunt dit doen door een mailtje te sturen naar paul@gaul.nl.

MTB


31 oktober geeft Geert Kamps een MTB clinic. Hier kunnen XX mensen aan meedoen om de fijne kneepjes van het MTB’en onder de knie te krijgen maar ook voor een gezellige dag natuurlijk.
Laat weten of je hier belangstelling voor hebt door te mailen naar paul@gaul.nl.

Outdoor weekend najaar
Het lijkt ons leuk om elkaar wat vaker te treffen door naast het trainingsweekend ook jaarlijks nog andere events te organiseren. Denk aan een 2 daagse bikepacking of een aantal trekkershutten op de Veluwe waar iedereen kan doen wat hij wil. De MTB kan mee, maar ook de gravelbike of de racefiets. Om te polsen wat jullie belangstelling heeft ontvang je binnenkort een korte enquête.

Met sportieve groeten,
Bestuur Gaul!