• Omloop van IJburg: nieuw hoofdstuk in rijke wielertraditie Amsterdam

Gaul! organiseert zondag 26 juli, op de slotdag van de Tour de France, de Omloop van IJburg. Er zijn vier wedstrijden: het hoofdnummer is de wegwedstrijd voor licentiehouders van de KNWU daarnaast is er een dikke bandenrace voor kinderen, een Funrace voor buurtbewoners als ook voor fanatieke toerfietsers en een wedstrijd voor fixed gear fietsen. We zouden het leuk vinden als er veel Gaulisten aan de start staan of gewoon gezellig komen kijken. Helpen om het evenement tot een daverend succes te maken kan ook!

Amsterdam heeft een roemrucht wielerverleden, WK’s in het Olympisch stadion, de eerste start van de Tour buiten Frankrijk en niet te vergeten de talrijke stratenwedstrijden in vrijwel elke buurt van Amsterdam. Waar vroeger de kalender gesierd werd met de Ronde van de Orteliusstraat, de Ronde van de Kinkerstraat, de Ronde van de Dapperstraat, de Ronde van de Markthallen, de Ronde van de Lindengracht en dik dertig andere werd in 2014 voor het eerst in zeer lange tijd geen wielerwedstrijd in Amsterdam georganiseerd.

Gaul! wil graag het criterium weer terug op de kaart zetten, een stratenwielerwedstrijd past bij Amsterdam en Gaul! staat daarom garant voor de organisatie. Met de dikke banden race en de Funkoers wil de organisatie alle Amsterdammers (jong en oud) betrekken, daarom is gekozen voor een laagdrempelige introductie in de wielersport. Daarnaast kan gekeken worden naar de spectaculaire fixed gear wedstrijd en in de KNWU-koers rijden wellicht de toekomstige Bau en Lau rond. Naast de sport zijn er eettentjes en live-muziek.