• Recordopbrengst voor War Child

door Richard

Tijdens een drukbezochte en geslaagde ALV mocht voorzitter Max Schreuder een cheque met een recordopbrengst van ruim 34.440 euro aan War Child overhandigen.

De opbrengst is tot stand gekomen door een aantal prachtige acties van Gaul! leden. Uitschieters daarin waren de Koninginnedag acties, de Fast America Ride en niet te vergeten de kledingverkoop. De extra inkomsten uit de omzet van de webshop zijn vooral te danken aan de jarenlange stille en noeste arbeid van Berry van den Brink. Berry is daarom terecht benoemd tot Lid van Verdienste van Gaul.

Webshop

23Er gaat wel wat veranderen in de webshop. Het huidige service niveau is te arbeidsintensief en er zijn geen leden die het werk van Berry willen overnemen. Uitbesteden aan een commerciele partij is onderzocht, maar dat is te duur.

Daarom zullen er voortaan 2 momenten in het jaar zijn waarop kleding kan worden aangeschaft: de ALV en de Clubkampioenschappen. In de tussenliggende periode zal slechts een beperkte hoeveelheid broeken en shirts beschikbaar zijn.

Cijfers

De jaarrekening en begroting zijn goedgekeurd. Gaul! heeft de neiging minder uit te geven dan begroot en meer inkomsten te boeken. De reserves van de vereniging zijn ruim. Op advies van de kascommissie heeft de ALV het bestuur dan ook opgeroepen goed te investeren in een aantal strategische doelen: de groei van het aantal leden en de deelname aan evenementen.

Het bestuur is al van plan te investeren in de vernieuwing van de website, ons virtuele clubhuis, maar neemt de ideeën van de ALV voor overige investeringen ter harte.

Plannen en Mont Ventoux Challenge
De plannen van het Cycloteam zijn gepresenteerd door Martijn Kieboom. Menno Helvensteijn vertelde de ALV meer over het Arena Criterium. Verder heeft de ALV besloten om de Mont Ventoux Challenge met het huidige deelnemeraantal van 22 sowieso door te laten gaan.

Inschrijven kan nog, maar wees er snel bij!

Mooie dag

Met ruim 40 aanwezigen, waarvan een flink aantal een goed verzorgde baanclinic (foto’s) van Kasper Bijlsma, geassisteerd door Margo Klomp hadden gevolgd voorafgaand aan de vergadering, was het een geslaagde dag waarmee het seizoen 2014 is afgetrapt.

Kijk voor alle cijfers, plannen en tips hoe je fondsen kunt werven voor War Child -zodat we volgend jaar weer een recordopbrengst hebben- de presentatie van de ALV (login nodig) nog eens terug.