• Succes in La Charly Gaul 2015

11986351_1495894300729927_3049812933705863203_n

In de officieuze ‘club’cyclo La Charly Gaul, vernoemd naar onze naamgever, hebben Gaulisten 2 mooie podiumplaatsen weten te bemachtigen. Sylvie Boermans won soeverein bij de dames. Een primeur voor Gaul! Evert van Ravensberg legde beslag op de 2e plaats bij de 60-plussers.

Sylvie kende na een goede start halverwege wel een kleine dip. Maar ze wist zich voldoende te handhaven om de concurrentie bij de dames achter zich te laten. Ze toonde een prachtige progressie na een tweede plaats vorig jaar door nu de hoogste trede van het podium te bestijgen.

11947639_1095435497134128_712725592597522312_nEvert, die vorig jaar door materiaalpech het podium bij de 60-plussers miste, was buitengewoon content dat het nu wel lukte. De pechvogel van 2015 was Jorrit Jongbloed, normaal goed voor een top 50 klassering. Hij is drie maal van achter aangereden door medecoureurs. Tot overmaat van ramp kon hij slechts vijftien kilometer voor de finish een renner die uit de bocht vloog niet meer ontwijken. Gelukkig bleef de schade beperkt tot een schaafwond.

Met zestien Gaulisten aan de start mochten we andermaal de trofee voor grootste groep in ontvangst nemen, begeleid door warme woorden van de dochter van Charly Gaul zelf.