• Wielercafé Spaak & Gaul! met Adriaan Helmantel

Wanneer de herfst tegelijk met de temperatuur ook het aantal wielerkoersen in het Noorden doet dalen, betekent dat niet dat Gaulisten in winterslaap gaan. Integendeel. De offroad wedstrijden (ICW Noord, https://www.knwunoord.nl) worden van oktober – maart goed bezocht door crossers en MTB-ers. En de CCCP (Classico Carel Coenraad Polder) op zondag 22 december staat strak in vele agenda’s. Om de gezelligheid van de warme zomeravondtrainingen op peil te houden, genieten wij naast ons virtuele, online clubhuis ook een echt wielercafé: Spaak. Deze plek is inmiddels uitgegroeid tot hét wielercafé van Groningen. Door de samenwerking met wielervereniging Spaak voelen wij ons er welkom en trekken we samen op bij trainingen, wedstrijden en events.

Gastspreker Adriaan Helmantel (voor Warchild)
Na de zomertrainingen organiseerden de vijf Gaul!-trainers bij Spaak een evaluatieavond voor alle renners. Dat leverde positieve reacties, input voor volgend seizoen en verrassende inzichten op. Zoals de wens om één of meerdere avonden in de winter met een spreker of thema over techniek, sportpsychologie, etc. Via ons netwerk vonden wij Adriaan Helmantel bereid om als gastspreker op te treden. Hij woont in het Drentse Bovensmilde en koerste tot een jaar of tien geleden zelf nog actief. Hij werd 5e in de proloog van Olympia’s Tour, 7e in de Ronde van Drenthe en 2e in de Scandinavian Open Road Race. Tot voor kort was hij trainer en schema-schrijver van onder andere Tom Dumoulin en Marcel Kittel bij Team Sunweb. Op dit moment is hij coach van de NL Baanselectie onderweg naar de Olympische Spelen in Tokio 2020. 

Succesvolle avond
De diversiteit aan onderwerpen was groot: van een open boekje over de laatste hoogtestage van Tom Dumoulin met Sunweb voor de uiteindelijk gewonnen Giro in 2017, tot plezier op de baan als ‘KNWU spelletjescoach’ met Jan Willem van Schip, Kirsten Wild en Amy Pieters. Rond 21.30u beantwoordde Adriaan de laatste vraag uit de zaal. Spaak en Gaul! kijken terug op een inspirerende en geslaagde avond. Die ook €225,= voor ‘ons’ Warchild opleverde.