• Drie dagen Bevrijdingsdag; TeamUp Tour dag 3

Wat een geluk. Drie dagen lang mogen doen wat je leuk vindt. En dat samen met geweldige clubgenoten en ondersteund door een fijne begeleiding. En dat geluk dan ten dienste stellen aan kinderen wier geluk en dromen aan flarden liggen. Zodat zij letterlijk en figuurlijk dezelfde vrijheid mogen beleven als wij. Deze TeamUp tour is drie dagen lang Bevrijdingsdag.

Bos

We ontwaken in het Asser Bos door haangekraai. De veldbedjes waarop we mochten liggen blijken verassend lekker te slapen. Ook het ontbijt is fenomenaal, compleet met pannenkoeken en chipolata pudding. De gastvrijheid die we tijdens deze TeamUp Tour ontmoeten, is net als vorig jaar geweldig.

Meteen in Assen pikken we de Drentse Hoofdvaart op die we tot aan Diever volgen. Daar slaan we af naar een mooi door het landschap kronkelende klinkerweg. Dan hebben we ook wel meteen de thema’s van de dag te pakken: kanalen en klinkerwegen.

Zon

Voor de derde achtereenvolgende dag worden we vergezeld door de vriendelijke lentezon die Nederlands op z’n mooist kleurt. Alles ligt te glinsteren onder de blauwe lucht. Zoals dat Jacques Brel dat onnavolgbaar heeft gedicht: “Et les villes s’éclabousseraient de bleu.” Probeer dat maar eens soepel uit te spreken 😉

De dorpjes en bijbehorende bordjessprints -Sebastiaan wint onmiskenbaar dat klassement, niet in de laatste plaats omdat hij vandaag minstens 100km kopwerk doet- trekken aan ons voorbij. Even uitkijken in Giethoorn, want de talloze toeristen (hoezo dan?) zijn duidelijk niet gewend aan mensen die zich met 30 km/u op een fiets voortbewegen.

We genieten van de Weerribben, groeten de IJssel bij Hasselt en dan naar Kampen. Waar we vorig jaar op dit stuk aan de bak moesten in een fikse zuidwester, is het nu handjes op het stuur 35 km/u draaien. Hoe fijn.

Veluwezoom

Hoe ver we ook moeten fietsen, we willen niet door de polder, dus we vervolgen de route over het oude land van de Veluwezoom. De begeleiding denkt ons toch uit te kunnen dagen en plant een pauze bij een manage enkele kilometers in de Flevopolder bij het Nijkerkernauw. OK, we zijn dorstig genoeg, maar dan fluks weer terug naar het oude land. De Amersfoorters wijzen ons de weg totdat we in het trainingsgebied van de Amsterdammers komen en zij het over nemen.

We hebben voldoende extra kilometers gemaakt en vanwege de verwachte zomerdrukte besluiten we de toeristische route te vermijden. Dus linea recta langs de provinciale weg naar Weesp en daar pikken we het Amsterdam-Rijnkanaal op. Van Drentse Hoofdvaart naar Amsterdam-Rijnkanaal. Een mooi motto.

TeamUp

Inmiddels lijkt iedereen met een (elektrische) fiets van de zon en de vrijheid te genieten. Dus het is nog even alert blijven. Maar soepel zoeven we ondanks een onverwacht tegenwindje naar Amsterdam, waar ons bij het kantoor van War Child wederom een bijzonder warmhartelijke ontvangst ten deel valt.

Kirsten, Herman, Frank en Wim, dank voor een geweldige begeleiding!

Anky, Mareille, Muriël, Bart, Berry, Ewold, Floris, Geert, Geert, Jantinus, Marco, Mark, Mark-Peter, Marnix, Michiel, Paul, Richard, Ronnie, Sebastiaan en Sythe: we teamed up big time!