Podium voor Gaul! in het Straatrace Kampioenschap van Amsterdam

Gaul! Cycling for War Child heeft de eer hoog gehouden tijdens de Ronde van de Westerstraat. In het Straatrace Kampioenschap van Amsterdam verdienden Gaul-renners Marc de Bokx, Robert Haaijema, Rik Mulder, Folkert Haan en Sjors Beukeboom een derde plek.

Het RIH SPORT Straatrace Kampioenschap van Amsterdam kende een Sprint-, Team-, Punten- en Afvalkoers voor teams die worden samengesteld door renners uit de zeven Amsterdamse buurten. Gaul! Cycling for War Child deed als buurt ‘Oost’ mee en reed daarom in oranje-gele tenues met een grote witte letter O.

Vier onderdelen
In het eerste onderdeel, de 300 meter sprint, haalde alleen Beukeboom de ride-offs. In de kwalificatie sprintte hij naar een eerste plek, maar in de daaropvolgende halve finales eindigde hij als derde. Dat was niet genoeg voor de finale.
De ploegentijdrit over drie rondjes van één kilometer reed de Gaul-formatie, met De Bokx, Mulder, Haan en Beukeboom in de baan, naar een vijfde plek. In de afvalkoers reed Haan knap naar een tweede plaats en Beukeboom naar een zesde.

Criterium
Met de puike prestatie van Gaul! in de afvalkoers stond ‘Team Oost’ er florissant voor. Met nog één onderdeel te gaan, het criterium, deelden de vijf renners de derde plek. Beukeboom had daarnaast nog zicht op individueel succes.
In het criterium gingen Robert Haaijema, Folkert Haan, Mark de Bokx en Beukeboom furieus van start. Haan en Beukeboom grepen in de tussensprints veel punten voor het algemeen klassement. Met Haaijema die de kopgroep opzette, zat Gaul! ook in de finale goed van voren.

Brons
Een bronzen medaille in het eindklassement voor ploegen werd dankzij Haaijema veiliggesteld. Beukeboom deelde de derde plek in het individuele klassement, maar werd naar plek vier verwezen door het resultaat in het criterium. Bij een gelijk aantal punten was het resultaat in het criterium doorslaggevend.
Gaul! Cycling for War Child was het derde weekend van juni op twee fronten succesvol actief. Naast de koers in De Jordaan, was de Team Up-tour in en rond Amerongen een geslaagd evenement.

Meer recente cycling blogs

Kop over kop voor War Child

Verslag van Manno Bult van de monsterrit Noordpolderzijl-Vaalserberg Het was een beetje taai om na een wat korte nacht om, volgens mijn Garmin, 05:07, op de fiets te stappen om door het slaperige Groningse Hogeland af te dalen naar de stad. De stad waar de vuurzee van Rammstein nog maar zo kort uitgedoofd was dat