• Episch lustrum Gaul! Mont Ventoux Challenge

De groep was klein met vijf deelnemers, maar de avonturen tijdens de vijfde Gaul! Mont Ventoux Challenge Extreme waren groots. Zonovergoten beklimmingen, afdalingen in vrieskou, hagel en keiharde wind, Ello, Ewold, Julien Paul en Floris hebben het allemaal meegemaakt.

Acht etappes, 1370km met zo’n 25000 hoogtemeters brachten hen aan de voet van de illustere Mont Ventoux. Daar werd na een rustdag in goede Gaul! traditie een strijd op het scherpst van de snede uitgevoerd. Verschillende persoonlijke records werden ondanks de fikse voorgift gebroken of benaderd.

Uitslag

De uitslag van die strijd:

1. Floris van Overveld 1:24
2. Ello van Gelderen 1:25
3. Ewold de Maar 1:26
4. Paul Gremmen 1:39
5. Julien de Beijer 1:43
Handgeklokte tijden vanaf de fietswinkel in Bédoin. Voor precieze vergelijking: zie de Strava uitslagen.

De mooiste verhalen werden natuurlijk geschreven tijdens wondermooie etappes in de dagen ervoor. Lees die na via de links hieronder.

DSCI0375

War Child

Los van de ervaringen die de fietsers allemaal zochten, stond de Gaul! Mont Ventoux Challenge Extreme in het teken van War Child. Op dit moment is het mooie bedrag van € 7.940,32 opgehaald en de teller loopt nog! Doneren kan nog!

Mont Ventoux (?) Challenge

Dit was het eerste Lustrum van de Gaul! Mont Ventoux Challenge. De plannen voor volgend jaar werden onder aan de berg al weer in de week gelegd. Het zou echter heel goed kunnen dat de Challenge dan een andere berg aan gaat doen waarop naamgever Charly Gaul illustere triomfen vierde.