DIY Challenge van Hans en Hugo

door Hans
When life gives you lemons, make lemonade (of limoncello ).
Want hoe blijf je jezelf uitdagen op de fiets, wanneer het fietsen in groepen niet meer mag, de buitenlandse bergen buiten bereik zijn en wielerkoersen niet doorgaan?
Met deze instelling zijn Hugo en ik onze zelfbedachte uitdaging aangegaan, een hele dag mountainbiken,180km op de lokale routes van Deventer t/m Ruurlo.
Met onderstaande korte verslag en foto’s maken wij jullie graag deelgenoot van onze schitterende dag, onze Gaul DIY Challenge.
Start op zaterdagochtend om 08:00 met goede moed en dito weersvoorspellingen: zonnetje en 12 graden.
Als eerste zijn we begonnen met de mountainbike routes van Zutphen, Vorden, Lochem en Ruurlo. Voor ons bekende routes die we normaal gesproken ‘aanvallen’, maar vandaag moeten we doseren want er wacht ons nog een lange dag.
We hebben de routes zo ingedeeld dat we alle beklimmingen en daarmee hoogtemeters rondom Lochem als eerste meepakken, die wil je niet als toetje ūüôā
Na 90 kilometer en 4 uur onderweg arriveren we voor onze lunchstop weer terug in Zutphen. Op een normale dag zouden we ‘klaar’ zijn met fietsen, maar nu zijn we nog maar op de helft.
Patricia trakteert ons een overheerlijk bord pasta en goede koffie die ons moraal geven om verder te gaan. Die eerste kilometers na de lunch lijken dan ook weer een stuk gemakkelijker te gaan. Op naar routes Gorssel en Deventer!
Halverwege de route Deventer na zo’n 130 kilometer beginnen de kilometers en het continue gehobbel over bultjes en wortels hun tol te eisen. Even stoppen voor een pauze en materiaalcheck. Dan blijkt het achterwiel van Hugo door aanlopende remblokjes wel erg stroef te draaien, daarmee zijn de leeglopende benen ook gelijk verklaard. Uiteindelijk de remblokjes achter eruit gehaald en met alleen de voorrem verder (immers: remmen is angst).
Met de wind in de rug op de terugweg naderen we Zutphen én besluiten we ook de aller-allerlaatste single track niet over te slaan en komen met 180 kilometer terug in onze straat. En daar staat ons een geweldige verrassing te wachten: een warm onthaal van familie, vrienden en buren georganiseerd door Patricia en Jopie!
Daarmee hebben we op feestelijke wijze deze dag afgesloten, met als klap op de vuurpijl een fantastisch bedrag voor¬†WarChild¬†van¬†‚ā¨ 1.513!¬†
Want hoewel het coronavirus ons nu in ons dagelijkse leven beperkt, leven wij wél in vrijheid. En dat al 75 jaar lang. Dit is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Ook voor kinderen niet.
Met alle Gaul DIY Challenges die afgelopen weekend door het hele land zijn georganiseerd hebben we gezamenlijk meer dan ‚ā¨ 8.500 opgehaald voor WarChild.
Voor de ge√Įnteresseerden die denken, leuk zo’n stukkie fietsen: hier staat de route¬†https://www.strava.com/activities/5143404051
Hans en Hugo

Meer recente cycling blogs

Nieuwsbrief Gaul!

Nieuwsbrief Gaul! In deze nieuwsbrief willen we jullie meenemen in de ontwikkelingen die er op stapel staan. We zitten namelijk niet stil. Ons speerpunt is de verandering rondom kleding en de website. Dit gelijktijdig omdat het veel met elkaar verband houdt. We leggen het kort uit: Kleding De logistiek van de kleding gaat veranderen. Berry

ALV 2022 in de Proloog op 10 April

Beste Gaulisten, Gelukkig wordt de ALV 2022 fysiek gehouden in de proloog op 10 April. Programma 10:00u fietsen op de weg, groepen van 8 12:30u terugkeer Douchen en lunch 14:00 Start ledenvergadering 16:00 Afsluitende borrel Agenda ledenvergadering Opening Vaststellen verslag online ALV 2021 (Bijlage A) Uitbreiden Statuten i.v.m. de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (Bijlagen:

Gaul! Seizoensopening & ALV 2022

Zoals eerder gecommuniceerd trappen we seizoen 2022 af op zondag 10 April. We ontmoeten elkaar in de Proloog in Amerongen. We maken er een mooie dag van met jullie, meld je dus aan onderaan deze pagina. De stukken voor de ALV worden weer online beschikbaar gesteld aan alle leden ter goedkeuring, hiervoor ontvangen jullie binnenkort

Oorlog in Oekra√Įne

Op 24 februari 2022 barstte in Oekra√Įne de oorlog in alle hevigheid los. De Verenigde Naties waarschuwt voor enkele miljoenen Oekra√Įense kinderen en families die de grens over zullen steken – op de vlucht voor oorlogsgeweld. Zij hebben direct opvang en psychosociale steun nodig. Steun jij de noodhulpactie van War Child? Hulp aan kinderen Voor

Reacties zijn gesloten.