DIY Challenge van Hans en Hugo

door Hans
When life gives you lemons, make lemonade (of limoncello ).
Want hoe blijf je jezelf uitdagen op de fiets, wanneer het fietsen in groepen niet meer mag, de buitenlandse bergen buiten bereik zijn en wielerkoersen niet doorgaan?
Met deze instelling zijn Hugo en ik onze zelfbedachte uitdaging aangegaan, een hele dag mountainbiken,180km op de lokale routes van Deventer t/m Ruurlo.
Met onderstaande korte verslag en foto’s maken wij jullie graag deelgenoot van onze schitterende dag, onze Gaul DIY Challenge.
Start op zaterdagochtend om 08:00 met goede moed en dito weersvoorspellingen: zonnetje en 12 graden.
Als eerste zijn we begonnen met de mountainbike routes van Zutphen, Vorden, Lochem en Ruurlo. Voor ons bekende routes die we normaal gesproken ‘aanvallen’, maar vandaag moeten we doseren want er wacht ons nog een lange dag.
We hebben de routes zo ingedeeld dat we alle beklimmingen en daarmee hoogtemeters rondom Lochem als eerste meepakken, die wil je niet als toetje 🙂
Na 90 kilometer en 4 uur onderweg arriveren we voor onze lunchstop weer terug in Zutphen. Op een normale dag zouden we ‘klaar’ zijn met fietsen, maar nu zijn we nog maar op de helft.
Patricia trakteert ons een overheerlijk bord pasta en goede koffie die ons moraal geven om verder te gaan. Die eerste kilometers na de lunch lijken dan ook weer een stuk gemakkelijker te gaan. Op naar routes Gorssel en Deventer!
Halverwege de route Deventer na zo’n 130 kilometer beginnen de kilometers en het continue gehobbel over bultjes en wortels hun tol te eisen. Even stoppen voor een pauze en materiaalcheck. Dan blijkt het achterwiel van Hugo door aanlopende remblokjes wel erg stroef te draaien, daarmee zijn de leeglopende benen ook gelijk verklaard. Uiteindelijk de remblokjes achter eruit gehaald en met alleen de voorrem verder (immers: remmen is angst).
Met de wind in de rug op de terugweg naderen we Zutphen én besluiten we ook de aller-allerlaatste single track niet over te slaan en komen met 180 kilometer terug in onze straat. En daar staat ons een geweldige verrassing te wachten: een warm onthaal van familie, vrienden en buren georganiseerd door Patricia en Jopie!
Daarmee hebben we op feestelijke wijze deze dag afgesloten, met als klap op de vuurpijl een fantastisch bedrag voor WarChild van € 1.513! 
Want hoewel het coronavirus ons nu in ons dagelijkse leven beperkt, leven wij wél in vrijheid. En dat al 75 jaar lang. Dit is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Ook voor kinderen niet.
Met alle Gaul DIY Challenges die afgelopen weekend door het hele land zijn georganiseerd hebben we gezamenlijk meer dan € 8.500 opgehaald voor WarChild.
Voor de geïnteresseerden die denken, leuk zo’n stukkie fietsen: hier staat de route https://www.strava.com/activities/5143404051
Hans en Hugo

Meer recente cycling blogs

ALV 2024 in de Proloog op 13 April

Beste Gaulisten, Zaterdag 13 april komen we weer bij elkaar voor de ALV 2024 in de Proloog. Ben jij er bij? laat dat graag ook nog even weten (via formulier onderaan). Programma 10:00u ontvangst en fietsen in groepen van 8 12:30u terugkeer Douchen en lunch 14:00 Start ledenvergadering 15:00 Afsluitende borrel Agenda ledenvergadering Opening Vaststellen

Meld je aan: ALV en Seizoensopening zaterdag 13 april De Proloog

Zoals eerder gecommuniceerd trappen we seizoen 2024 af op zaterdag 13 April. We ontmoeten elkaar in de Proloog in Amerongen. We maken er een mooie dag van met jullie, meld je wel even aan! Ook stellen we hieronder graag de kandidaats bestuursleden aan jullie voor. Helaas nemen we afscheid van Paul als bestuurslid. 10:00 verzamelen

Kop over kop voor War Child

Verslag van Manno Bult van de monsterrit Noordpolderzijl-Vaalserberg Het was een beetje taai om na een wat korte nacht om, volgens mijn Garmin, 05:07, op de fiets te stappen om door het slaperige Groningse Hogeland af te dalen naar de stad. De stad waar de vuurzee van Rammstein nog maar zo kort uitgedoofd was dat

Bedankt!

Beste Gaulleden! Op 30 juni kwam Carola langs bij War Child voor de overhandiging van jullie prachtige cheque over het jaar 2022. Wat een fanatisch resultaat hebben jullie samen waar gemaakt. Een bedrag van Euro 18.070! Ongelooflijk mooi, wat zijn wij ontzettend dankbaar en heel erg trots op de mooie vriendschap en partnership die we

Reacties zijn gesloten.