DIY Challenge van Hans en Hugo

door Hans
When life gives you lemons, make lemonade (of limoncello ).
Want hoe blijf je jezelf uitdagen op de fiets, wanneer het fietsen in groepen niet meer mag, de buitenlandse bergen buiten bereik zijn en wielerkoersen niet doorgaan?
Met deze instelling zijn Hugo en ik onze zelfbedachte uitdaging aangegaan, een hele dag mountainbiken,180km op de lokale routes van Deventer t/m Ruurlo.
Met onderstaande korte verslag en foto’s maken wij jullie graag deelgenoot van onze schitterende dag, onze Gaul DIY Challenge.
Start op zaterdagochtend om 08:00 met goede moed en dito weersvoorspellingen: zonnetje en 12 graden.
Als eerste zijn we begonnen met de mountainbike routes van Zutphen, Vorden, Lochem en Ruurlo. Voor ons bekende routes die we normaal gesproken ‘aanvallen’, maar vandaag moeten we doseren want er wacht ons nog een lange dag.
We hebben de routes zo ingedeeld dat we alle beklimmingen en daarmee hoogtemeters rondom Lochem als eerste meepakken, die wil je niet als toetje 🙂
Na 90 kilometer en 4 uur onderweg arriveren we voor onze lunchstop weer terug in Zutphen. Op een normale dag zouden we ‘klaar’ zijn met fietsen, maar nu zijn we nog maar op de helft.
Patricia trakteert ons een overheerlijk bord pasta en goede koffie die ons moraal geven om verder te gaan. Die eerste kilometers na de lunch lijken dan ook weer een stuk gemakkelijker te gaan. Op naar routes Gorssel en Deventer!
Halverwege de route Deventer na zo’n 130 kilometer beginnen de kilometers en het continue gehobbel over bultjes en wortels hun tol te eisen. Even stoppen voor een pauze en materiaalcheck. Dan blijkt het achterwiel van Hugo door aanlopende remblokjes wel erg stroef te draaien, daarmee zijn de leeglopende benen ook gelijk verklaard. Uiteindelijk de remblokjes achter eruit gehaald en met alleen de voorrem verder (immers: remmen is angst).
Met de wind in de rug op de terugweg naderen we Zutphen én besluiten we ook de aller-allerlaatste single track niet over te slaan en komen met 180 kilometer terug in onze straat. En daar staat ons een geweldige verrassing te wachten: een warm onthaal van familie, vrienden en buren georganiseerd door Patricia en Jopie!
Daarmee hebben we op feestelijke wijze deze dag afgesloten, met als klap op de vuurpijl een fantastisch bedrag voor WarChild van € 1.513! 
Want hoewel het coronavirus ons nu in ons dagelijkse leven beperkt, leven wij wél in vrijheid. En dat al 75 jaar lang. Dit is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Ook voor kinderen niet.
Met alle Gaul DIY Challenges die afgelopen weekend door het hele land zijn georganiseerd hebben we gezamenlijk meer dan € 8.500 opgehaald voor WarChild.
Voor de geïnteresseerden die denken, leuk zo’n stukkie fietsen: hier staat de route https://www.strava.com/activities/5143404051
Hans en Hugo

Meer recente cycling blogs

Nieuwe Gaul! website

Beste Gaulisten, Sinds een aantal jaar beschikt Gaul over een uitgebreide website. Deze website zou moeten dienen als online clubhuis voor onze vereniging. Veel functionaliteiten zijn gericht op het bedienen van de bestaande leden, zoals de webshop en berichten voor leden. In de praktijk zien we dat de website niet echt als clubhuis dient, deze

Schriftelijke ALV 2021

Beste Gaulisten, Net zoals vorig jaar wordt de ALV 2021 schriftelijk gehouden. Helaas nog een keer, maar je bent van harte welkom op 19 Juni voor de Gaul! rit vanaf de Proloog. Hierbij de links naar jaarcijfers, het verslag van de kascommissie en het verslag van de ALV 2020; Gaul Jaarcijfers 2020 en Begroting 2021

Van het bestuur

Lieve Gaulisten, Bedankt dat jullie er allemaal zijn. We komen ook in 2021 niet bij elkaar voor de Algemene Leden Vergadering, maar we zijn er wel voor elkaar. Verbonden door de drang naar avontuur op de fiets en compassie die ons kenmerken. Wij zijn trots op hoe we omkijken naar anderen. We fietsen in tweetallen,

19 Juni Gaul! rit vanaf de Proloog

Nu we weer samen buiten mogen fietsen, willen we een voornemen dat deze winter is uitgesproken, tot uitvoer brengen. Op de fiets onze clubgenoot Richard eren, die afgelopen januari na een kort en hevig ziekbed is overleden. Samen fietsen is wat hij het liefste deed, samen fietsen is wat we gaan doen in de omgeving

Reacties zijn gesloten.