DIY Challenge van Hans en Hugo

door Hans
When life gives you lemons, make lemonade (of limoncello ).
Want hoe blijf je jezelf uitdagen op de fiets, wanneer het fietsen in groepen niet meer mag, de buitenlandse bergen buiten bereik zijn en wielerkoersen niet doorgaan?
Met deze instelling zijn Hugo en ik onze zelfbedachte uitdaging aangegaan, een hele dag mountainbiken,180km op de lokale routes van Deventer t/m Ruurlo.
Met onderstaande korte verslag en foto’s maken wij jullie graag deelgenoot van onze schitterende dag, onze Gaul DIY Challenge.
Start op zaterdagochtend om 08:00 met goede moed en dito weersvoorspellingen: zonnetje en 12 graden.
Als eerste zijn we begonnen met de mountainbike routes van Zutphen, Vorden, Lochem en Ruurlo. Voor ons bekende routes die we normaal gesproken ‘aanvallen’, maar vandaag moeten we doseren want er wacht ons nog een lange dag.
We hebben de routes zo ingedeeld dat we alle beklimmingen en daarmee hoogtemeters rondom Lochem als eerste meepakken, die wil je niet als toetje 🙂
Na 90 kilometer en 4 uur onderweg arriveren we voor onze lunchstop weer terug in Zutphen. Op een normale dag zouden we ‘klaar’ zijn met fietsen, maar nu zijn we nog maar op de helft.
Patricia trakteert ons een overheerlijk bord pasta en goede koffie die ons moraal geven om verder te gaan. Die eerste kilometers na de lunch lijken dan ook weer een stuk gemakkelijker te gaan. Op naar routes Gorssel en Deventer!
Halverwege de route Deventer na zo’n 130 kilometer beginnen de kilometers en het continue gehobbel over bultjes en wortels hun tol te eisen. Even stoppen voor een pauze en materiaalcheck. Dan blijkt het achterwiel van Hugo door aanlopende remblokjes wel erg stroef te draaien, daarmee zijn de leeglopende benen ook gelijk verklaard. Uiteindelijk de remblokjes achter eruit gehaald en met alleen de voorrem verder (immers: remmen is angst).
Met de wind in de rug op de terugweg naderen we Zutphen én besluiten we ook de aller-allerlaatste single track niet over te slaan en komen met 180 kilometer terug in onze straat. En daar staat ons een geweldige verrassing te wachten: een warm onthaal van familie, vrienden en buren georganiseerd door Patricia en Jopie!
Daarmee hebben we op feestelijke wijze deze dag afgesloten, met als klap op de vuurpijl een fantastisch bedrag voor WarChild van € 1.513! 
Want hoewel het coronavirus ons nu in ons dagelijkse leven beperkt, leven wij wél in vrijheid. En dat al 75 jaar lang. Dit is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Ook voor kinderen niet.
Met alle Gaul DIY Challenges die afgelopen weekend door het hele land zijn georganiseerd hebben we gezamenlijk meer dan € 8.500 opgehaald voor WarChild.
Voor de geïnteresseerden die denken, leuk zo’n stukkie fietsen: hier staat de route https://www.strava.com/activities/5143404051
Hans en Hugo

Meer recente cycling blogs

Gaul seizoensopening 2022 & trainingsweekend 2022

Seizoensafsluiting 2021 afgelast Wegens de zeer beperkte hoeveelheid  aanmeldingen voor de seizoensafsluiting hebben we na wikken en wegen besloten om deze niet door te laten gaan op 3 Oktober, helaas. Degenen die zich hadden ingeschreven zijn hierover reeds ingelicht.   Seizoensopening en ALV 2022 In 2022 zal de seizoensopening plaatsvinden tezamen met de ALV. De

Herinnering: Schrijf je in voor de jaarafsluiting 2021

Beste Gaulisten, 3 Oktober aanstaande staat de jaarafsluiting gepland bij de Rotterdamse Wielren Combinatie AHOY. Alle leden zijn hiervoor uitgenodigd middels een email die op 31 Augustus verstuurd is. Van verschillende leden hebben we vernomen dat deze uitnodigingsmail in de spamfolder terechtkomt. Dus als je de uitnodiging gemist hebt: check je spamfolder en schrijf je

Clubkampioenschappen en afsluiting 2021 (3 oktober)

Beste leden, Gelukkig kunnen we dit jaar toch nog afsluiten met gezamenlijke activiteiten, en wel zondag 3 oktober. Er is een gevarieerd programma samengesteld met voor elk wat wils. Meld je dus aan voor deze prachtige dag! Programma ·         11:00 verzamelen voor de toertocht ·         11:30 start toertocht ·         13:00 verzamelen voor de race om de clubkampioenschappen ·         14:00 inrijden wielerbaan ·         14:15 start race

Jaarafsluiting 3 oktober

Beste leden, Op 3 Oktober willen we het jaar gezamenlijk afsluiten zoals we gewend zijn. Op de fiets, met een smakelijke maaltijd en een drankje. Het afgelopen jaar nabespreken en vooral ook weer naar het komende seizoen kijken. Het programma is nog in de maak, er is voor elk wat wils. Dus houdt deze datum

Reacties zijn gesloten.